Τουρκικό αεροσκάφος παρενόχλησε ελληνική πυραυλάκατο

Ελλάδα© www.cnn.gr Ελλάδα
Σε μια νέα πρόκληση απέναντι στη χώρα μας προχώρησε προ ημερών η Τουρκία, με πληροφορίες της ΕΡΤ να αναφέρουν ότι τουρκικό αεροσκάφος CN-235 παρενόχλησε ελληνική πυραυλάκατο.
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το αεροσκάφος προχώρησε σε 30 παραβιάσεις και πετώντας κοντά στο πεδίο βολής Άνδρου πέρασε πολλές φορές πάνω από ελληνική πυραυλάκατο αγνοώντας τις συνεχείς κλήσεις για να απομακρυνθεί.
Το τουρκικό κατασκοπευτικό αποχώρησε από το σημείο όταν ολοκλήρωσε την «αποστολή» του -ένα συμβάν που κατά τις ίδιες πληροφορίες σημειώθηκε στις 7 Μαΐου.
Την Τετάρτη, 9 Μάϊου, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει για την διεξαγωγή της άσκησης έρευνας-διάσωσης με την επωνυμία DENIZ ASLANI (σ.σ. Θαλάσσιος Λέων).
Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, η άσκηση θα διεξαχθεί στην «τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης» και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου από τις 13 έως τις 15 Μάϊου.
Κατά την Τουρκία, η τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του Αιγαίου.

Οι τουρκικές αρχές έχουν εκδώσει και ΝΑVTEX, με την οποία δεσμεύουν δύο περιοχές στο Αιγαίο.
msn
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου