Από αξιωματικός της Αεροπορίας έγινε κληρικός






Ο πρώην αξιωματικός της Αεροπορίας............

Ελευθέριος Κολιαβράς χειροτονήθηκε διάκονος σε μια συγκινητική τελετή στον νέο Ναό του Αγίου Ανδρέου στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.


Υπηρετούσε πάνω από οκτώ χρόνια ως βοηθός διάκονος στον Ναό του Αγίου Ελευθερίου. Το πλήρωμα του χρόνου για την χειροτονία του έφτασε, μετά την πρόσφατη συνταξιοδότησή του από την 116 ΠΜ του Αράξου.


«Αντάλλαξες τη στολή του Ελληνα αξιωματικού με το τίμιο ράσο, άφησες τη στολή του Αξιωματικού της Αεροπορίας υπηρετώντας εδώ στον Αραξο και εισήλθες στις αυλές του Κυρίου. Είσαι ένας τίμιος και καλός οικογενειάρχης. Όπου υπηρέτησες σε αγάπησαν, γιατί κατέθεσες το ήθος και την πίστη στο θεό γι αυτό και ο θεός καθοδήγησε τα βήματά σου, από την μία διακονία στην άλλη» 

ανέφερε χθες ο Μητροπολίτης στη διάρκεια της τελετής κατά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία χθες, στο μέσο περίπου του Πεντηκοσταρίου κατά την οποία τιμάται ο φωτισμός Κυρίου στη Σαμαρείτιδα.


«Πρέπει να είσαι ευτυχής γιατί γίνεσαι κληρικός στην Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών όπου ο Απόστολος Ανδρέας μαρτύρησε μιμούμενος τον Κύριο για να ακολουθήσεις τα βήματα των αγίων και, μέσα από την ενάρετο ιερατική σου ζωή, να μεταφέρεις το μήνυμα της ελπίδας και της όντως ζωής, από το μήνυμα της Αναστάσεως» τόνισε ο σεβασμιώτατος καλώντας τον διάκονο Ελευθέριο να εισέλθει «χαίρων και τρέμων, εις τα άγια των αγίων». Κατά τη Θεία Λειτουργία χθες στον Αγιο Ανδρέα τελέσθηκε και το 40ήμερο μνημόσυνο της Σοφίας Αργυροπούλου - Φιλιππάτου, μητρός του διακόνου του Μητροπολίτου Σεραφείμ.


Μεταξύ του εκκλησιάσματος, ο ανεξ. βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρίστος Νικολάου, ο πρώην δήμαρχος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, η βουλευτής Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, η βοηθός περιφερειάρχη Τασία Τογιοπούλου, ο διοικητής του ΠΓΝΠ κ. Πισιμίσης, το μέλος του τομέα Υγείας της ΝΔ Ελενα Κονιδάρη κ.ά.

Π. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 


http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/2018/05/blog-post_7.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά