Απόπειρα φίμωσης κατ΄εντολή του τουρκικού Γενικού Επιτελείου

Αθήνα, 25 Απριλίου 2018
Στις 21 Μαρτίου 2018 εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 2018/2443 απόφαση του 4ου Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου της Άγκυρας, μετά από σχετικό αίτημα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, με την οποία ζητείται η επιβολή λογοκρισίας στο λογαριασμό Τwitter της ιστοσελίδας e-Amyna.com με πρόσχημα τη δημοσιογραφική καταγραφή των απωλειών του τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού κατά την διάρκεια της Επιχείρησης ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΑΙΑΣ στην Συρία.
Πρόκειται για την πρώτη στα χρονικά απόπειρα φίμωσης Ελληνικού δημοσιογραφικού μέσου με δικαστική εντολή κατ΄απαίτηση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η «ανεξάρτητη» τουρκική Δικαιοσύνη λειτούργησε τάχιστα καθώς εξέτασε, αποδέχτηκε το αίτημα και εξέδωσε αυθημερόν την σχετική απόφαση σε αντίθεση με την υπόθεση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών (Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και ΕΠΟΠ Λοχία Δημητρίου Κούκλατζη), οι οποίοι κρατούνται επί 56 ημέρες χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Η απόπειρα φίμωσης, με νομικό προκάλυμμα, ενός ανεξάρτητου μέσου επιβεβαιώνει τη θέση πως η Τουρκία υιοθετεί τακτικές υβριδικού πολέμου κατά της Ελλάδας, ακόμη και με τη χρήση του δικαίου ως όπλου, ιδίως με το νομικό ένδυμα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».
Για περισσότερες πληροφορίες: http://e-amyna.com/turkish_censorship_twitter/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά