Δύο επιχειρήσεις εξουδετέρωσης θαλάσσιων ναρκών του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου από την Δ.Υ.Κ.

Το Πολεμικό Ναυτικό επιχειρεί σεβόμενο το Περιβάλλον

Την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκαν δύο επιχειρήσεις  εξουδετέρωσης θαλάσσιων ναρκών του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου (μέσω ελεγχόμενης έκρηξης), από στελέχη της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (Δ.Υ.Κ.). Οι νάρκες βρίσκονταν πλησίον της ακτής του όρμου Ελευθερών Καβάλας και επί της ακτογραμμής στις εκβολές του Εύηνου Μεσολογγίου.

    Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, συνεργάστηκε στενά με αντίστοιχους περιβαλλοντικούς φορείς των ανωτέρω περιοχών, ούτως ώστε να επιλεγεί η διαδικασία με την μικρότερη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση, για την ολοκλήρωση των εν λόγω επιχειρήσεων.

    Αμφότερες οι περιοχές ανήκουν στο δίκτυο NATURA 2000. Ειδικά   η εκβολή του Εύηνου έχει ανακηρυχθεί ως Εθνικό Πάρκο και συμπεριλαμβάνεται στον αντίστοιχο κατάλογο της Σύμβασης RAMSAR. Λόγω δε της ιδιαίτερης ορνιθολογικής της σημασίας έχει καταχωρηθεί και ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ).

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά