Οι 10 χώρες με ετοιμοπόλεμο στρατό: Θέση – έκπληξη για την Ελλάδα



Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας 23 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη Δευτέρα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας ενώ εστιάζουν ιδιαίτερα σε θέματα εξοπλισμών και στη διεξαγωγή επιχειρήσεων εκτός συνόρων της κοινότητας.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη το Statista.com βασιζόμενο στα στοιχεία του GlobalFirePower.com δημιούργησε ένα inforgraphic στο οποίο παρουσιάζει τις 10 χώρες της ΕΕ που το 2017 διαθέτουν τους μεγαλύτερους ετοιμοπόλεμους στρατούς. Στη δύναμη της κάθε χώρας υπολογίζεται το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού- δηλαδή οι “ετοιμοπόλεμοι”- αλλά όχι το πολιτικό προσωπικό και οι έφεδροι.

Όπως βλέπουμε στην πρώτη τριάδα των χωρών αυτών την πρωτιά έχει η Γαλλία και ακολουθούν η Γερμανία και η “σχετικά μικρή” όπως αναφέρεται Ελλάδα.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν: Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Βουλγαρία.

Πηγή:huffingtonpost.gr, Statista.com

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά