Η ΠΟΜΕΝΣ στο συνέδριο του Euromil στη Ρίγα της Λετονίας



ΠΟΜΕΝΣ

 


Συμμετοχή της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Euromil στις 20 Οκτωβρίου 2017 στη Ρίγα της Λετονίας.
Η θεσμική εκπροσώπηση των στρατιωτικών είναι πολύ καλά εδραιωμένη σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα στη Δανία από το 1949. Περισσότερο από το 90% των στρατιωτικών είναι μέλη των ομοσπονδιών .
Από τη σκοπιά της Δανίας, η πολιτική ηγεσία είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί το ότι οι στρατιωτικοί απολαμβάνουν δημοκρατικά θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες.
Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πιο προβληματική σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, όπου οι ενώσεις δυσκολεύονται να αποκτήσουν αντιπροσωπευτικό καθεστώς που θα τους επιτρέψει τελικά να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για θέματα όπως η στρατιωτική υγεία η ασφάλεια και η επανένταξη στην αγορά εργασίας στρατιωτικού προσωπικού με βραχυπρόθεσμες συμβάσεις.
Η EUROMIL πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να προωθηθεί το ζήτημα του «Citizen in Uniform» και σε διεθνές επίπεδο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόσθεσε αυτή τη διάσταση στο ψήφισμά του για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση το 2016.
Όσο τα θέματα ασφάλειας και άμυνας αποφασίζονται σε εθνικό επίπεδο, ο ρόλος των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων είναι να ενθαρρύνουν τα κράτη μέλη να εργαστούν για την εναρμόνιση και την τυποποίηση στις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας του στρατιωτικού προσωπικού.
Το μελλοντικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής άμυνας πρέπει να περιλαμβάνει μια ισχυρή κοινωνική διάσταση.
Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Euromil
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά