Ο Στρατός αναλαμβάνει τη σίτιση και τη στέγαση των εκπαιδευτικών σε Μύκονο-Σαντορίνη






Οι Ένοπλες δυνάμεις θα αναλάβουν να καλύψουν, έστω και προσωρινά, τις ανάγκες των εκπαιδευτικών -νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών- που διορίζονται στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, καθώς και σε άλλες περιοχές, κυρίως νησιωτικές, με έντονη τουριστική ανάπτυξη, όπου παρατηρήθηκε φέτος μεγάλο πρόβλημα, ενώ καταγράφηκαν και εικόνες ντροπής. 

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, με τη συμμετοχή του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων. 
Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Χιωτάκης, ο Δήμαρχος Θήρας,  Αναστάσιος Νικ. Ζώρζος, ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του δήμου. Επίσης, ο Πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Νίκος Παπαχρήστος, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), Θανάσης Κικινής, καθώς και μέλη των προεδρείων των δύο Ομοσπονδιών και εκπρόσωπος των λειτουργών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Σαντορίνης.
Στη σύσκεψη, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα, «διατυπώθηκαν οι παράμετροι του προβλήματος, προτάσεις καθώς και σκέψεις για την αντιμετώπισή του, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσομακροπρόθεσμα. Τις επόμενες ημέρες εκπρόσωποι των φορέων, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα υπουργεία, θα εξειδικεύσουν τα  βήματα που απαιτούνται.

Ήδη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, επεσήμανε ότι το υπουργείο  θα αναλάβει να διασφαλίσει τη δυνατότητα σίτισης μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών και πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί η γενικότερη συμβολή του υπουργείου και με χώρους που ενδέχεται να μπορεί να διαθέσει για τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες στέγασης, ειδικά στα δύο νησιά που παρατηρήθηκε η όξυνση του προβλήματος».

πηγή:http://www.liberal.gr/arthro/172296/epikairotita/2017/o-stratos-analambanei-ti-sitisi-kai-ti-stegasi-ton-ekpaideutikon-se-mukono-santorini.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+-+17-10-2017+18%3A12%3A41

http://eaasartas.blogspot.gr/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά