ΔΕΘ: και τι δεν έκαναν για να πάρουν τιμητική άδεια



Κάποιοι έπαιξαν πιάνο κι άλλοι φύλαξαν σκοπιά, σε μια τρομακτική και σίγουρα παράταιρη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε έκθεση με εμπορικό χαρακτήρα.

Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν στρατιωτικά οχήματα, όμως αφορούσαν τη συμμετοχή της ΕΛΒΟ (Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων). Η φετινή παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρόνια, κάπως τρομακτική και σίγουρα παράταιρη σε ένα εμπορικό γεγονός, όπως είναι η ΔΕΘ. Δεν είναι μόνο αυτά. Έχει επίσης τοποθετηθεί τοίχος αναρρίχησης καταδρομέων, ένα δίχτυ στίβου μάχης, ενώ καταδρομείς κάνουν καταβάσεις με σχοινιά από την κορυφή του Πύργου του ΟΤΕ. Πυροτεχνουργοί του Στρατού προσομοιώνουν τον εντοπισμό ναρκών σε ένα χωμάτινο παρτέρι κι επίσης κομάντος με βαμμένα πρόσωπα και εξαρτήματα παραλλαγής στέκονται σε θέση προσοχής, με τον κόσμο να φωτογραφίζεται στο πλευρό τους, όπως τους τσολιάδες στο Σύνταγμα.
Μέσα σε όλο αυτό το «πολεμικό»vice σκηνικό, αξιωματικοί του Στρατού ξεναγούν τους επισκέπτες, ενώ ταλαίπωροι -πλην όμως γυαλισμένοι από την κορυφή ως τα νύχια– φαντάροι υπομένουν την εβδομάδας της Έκθεσης, ελπίζοντας σε λίγες μέρες τιμητικής άδειας. Ανάμεσά τους περπατούν επιχειρηματίες της κινέζικης αποστολής, σοβαροί εμπορικοί εκθέτες από όλον τον κόσμο, αλλά και θεατές που κατέβηκαν στην Έκθεση για φραπέ και τη συναυλία του Μαζωνάκη ή του Γονίδη. Σκηνικό χωρίς καμία συνοχή και λογική. Το χατίρι στον Πάνο Καμμένο δεν θα μπορούσε να εκπληρωθεί με καλύτερο τρόπο – και εκ του αποτελέσματος πιο άβολο.
Στη σελίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) διαβάζουμε: «Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην 82η ΔΕΘ εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρεφούς δράσεώς τους και της διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους πολίτες. Αποσκοπεί δε στην ανάδειξη του πολυσχιδούς έργου τους, τόσο στο επίπεδο της επιχειρησιακής τους αποστολής, όσο και στο επίπεδο της κοινωνικής τους προσφοράς, με προβολή της ιστορίας, των δυνατοτήτων και των προοπτικών τους».
vice.com
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά