Τόσκας: Θα χρησιμοποιήσουμε στρατιωτικά Σινούκ για τις πυρκαγιές



Δεν λύνεται σε 24 ώρες το πρόβλημα στα Εξάρχεια, τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
                   
Για τις πυρκαγιές, τα Εξάρχεια, τις καταλήψεις και την τρομοκρατία μιλάει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».Τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ με κάδους και ηλεκτρονικό σύστημα τμηματικής ρίψης νερού, είναι μια εναλλακτική λύση για την κάλυψη με μικρό κόστος του κενού στην πυρόσβεση λόγω των «γερασμένων» πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου CL 215, αναφέρει ο κ.Τόσκας υπογραμμίζοντας πως σε αυτές τις λύσεις «προσανατολιζόμαστε για το επόμενο καλοκαίρι. Δηλαδή Σινούκ, συν διάφορες «πατέντες» που μπορεί να επιλεγούν».Για τα Εξάρχεια αναφέρει πως «είναι ένα πρόβλημα πολλών δεκαετιών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιλυθεί και να γίνουν τα Εξάρχεια μια γειτονιά σαν όλες τις άλλες. Θέλει όμως πολύ προσπάθεια, δεν γίνεται σε 24 ώρες όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά πιστεύω ότι αυτή η στροφή με έμφαση στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών, των μεγάλων συμμοριών, των ληστών, πιστεύω ότι έχει αποδώσει».
Για την εκδήλωση που είχαν αναγγείλει οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας και απαγορεύθηκε, ο κ. Τόσκας αναφέρει πως «τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών δεν είναι όργανα επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων, είναι για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών».Για τις καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας εκφράζει την προσωπική άποψη ότι «οι καταλήψεις είναι λάθος τρόπος έκφρασης αυτών που βρίσκονται σε αυτές. Από εκεί και πέρα είναι ένα θέμα που για να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να επιλυθεί έτσι ώστε και να μην υπάρχουν αναταράξεις και να επιλυθεί με κάποιο τρόπο. Είμαι αντίθετος με τις καταλήψεις ιδιωτικών χώρων και με τις καταλήψεις που εγκυμονούν κινδύνους.Όπου επιβάλει το κοινωνικό περιβάλλον και όπου υπάρχουν κίνδυνοι, εκεί προχωράμε. Όπως γνωρίζετε, οι επιχειρήσεις δεν προαναγγέλλονται».Ο κ. Τόσκας αναφέρει ότι πρέπει να διαχωρίσουμε το μεταναστευτικό με τα όποια προβλήματα τρομοκρατίας. Ωστόσο υπογραμμίζει πως «οφείλουμε όμως να μην εφησυχάζουμε και αναφέρει πως «φτιάχνουμε δίκτυα πληροφοριών, προσέχουμε τους καταυλισμούς, συνεργαζόμαστε με άλλες χώρες, ακριβώς για να θωρακίσουμε τη χώρα και να αποτρέψουμε τέτοιους κινδύνους». Ξεκαθαρίζει πάντως πως δεν έχουν εντοπιστεί κάποιοι επικίνδυνοι άνθρωποι για την δημόσια ασφάλεια ή κάποιοι που να οργανώνονται προκειμένου να προβούν σε κάποια ενέργεια.Για την «εγχώρια τρομοκρατία» αναφέρει πως «υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα εδώ από «ουρές» της παλιάς τρομοκρατίας και κάποια άλλα περιστατικά, που επικεντρώνονται κυρίως σε επίπεδο εντυπώσεων. «Προσπαθούμε επίσης να συλλάβουμε και αυτούς οι οποίοι κατασκευάζουν και διανέμουν αυτά τα «τρομοπακέτα», θύμα των οποίων έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος. Στο επίπεδο ευθυνών, έχουν απομακρυνθεί δύο αστυνομικοί και περιμένουμε αυτές τις ημέρες το πόρισμα ώστε να καθοριστεί το είδος των ευθυνών άλλων εάν υπάρχουν» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/toskas-tha-chrisimopiisoume-stratiotika-sinouk-gia-tis-pirkagies
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά