Βενζινοκίνητα μουλάρια και σκύλοι ..Τα στρατιωτικά ρομπότ της Google πάνε… Ιαπωνία

Ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός SoftBank εξαγόρασε από τον μητρικό όμιλο Alphabet της Google την εταιρεία Boston Dynamics, η οποία είχε αναλάβει την ανάπτυξη ρομποτικών υποζυγίων για τον αμερικανικό στρατό αλλά απέτυχε να βρει εφαρμογές για τα προϊόντα της.
Βενζινοκίνητα μουλάρια και σκύλοι
Η Boston Dynamics ιδρύθηκε από ερευνητές του MIT και είχε αναπτύξει το ρομποτικό μουλάρι LS3 και τον ρομποτικό σκύλο BigDog, δύο τετράποδες μηχανές που προορίζονταν για τη μεταφορά εφοδίων στο πεδίο της μάχης. Το πρόβλημα ήταν ότι βασίζονταν σε βενζινοκινητήρες που κρίθηκαν υπερβολικά θορυβώδεις, και το πρόγραμμα ανάπτυξής τους διακόπηκε από το Πεντάγωνο.

Επικεφαλής της εταιρείας ήταν κάποτε ο Άντι Ρούμπιν, δημιουργός του λειτουργικού συστήματος Android, ο οποίος αποχώρησε πέρυσι από την Alphabet για να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία κινητών τηλεφώνων.
Ο ιαπωνικός κολοσσός
Οι όροι της συμφωνίας εξαγοράς δεν δημοσιοποιήθηκαν από την Alpha ή την SoftBank, η οποία μεταξύ άλλων προσφέρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου καθώς και φωτοβολταϊκά πάνελ.
Πέρυσι εξαγόρασε και τη βρετανική ΑRM, της οποίας τα σχέδια χρησιμοποιούνται στους επεξεργαστές των περισσότερων κινητών τηλεφώνων.
Εκτός από την Boston  Dynamics, η οποία πέρασε στη Google το 2013,  η SoftBank εξαγόρασε από την Alphabet και την ιαπωνική εταιρεία Schaft που αναπτύσσει ανθρωποειδή ρομπότ.
Στο χώρο της ρομποτικής, η Alphabet εστιάζεται πλέον στα αυτόνομα οχήματα.
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου