Η Τουρκία θα παρέχει και στρατιωτική εκπαίδευση στις ενόπλες δυνάμεις του Κατάρ
Το τουρκικό κοινοβούλιο χθες Τετάρτη ενέκρινε την απόφαση του Τούρκου προέδρου για την αποστολή στρατευμάτων στην τουρκική βάση στο Κατάρ.

Το κοινοβούλιο αναμένεται να επιταχύνει το σχετικό νομοσχέδιο όπως ανέφεραν πριν λίγο στελέχη και αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης  (AK)και της αντιπολίτευσης του Εθνικιστικού κινήματος (MHP).

Η κίνηση αυτή όπως όλα δείχνουν μοιάζει να στηρίζει έμπρακτα την Αραβική χώρα του Περσικού κόλπου η οποία αντιμετωπίζει διπλωματική και εμπορική απομόνωση από τα μεγαλύτερα σε ισχύ κράτη  της Μέσης Ανατολής.

Το Κατάρ ακόμα και τώρα αρνείται τις κατηγορίες για οποιαδήποτε σχέση με το Ισλαμικό κράτος και αναφέρει ότι όλα είναι μια πλεκτάνη εις βάρος του Κατάρ.

Αυτή η κρίση είναι η χειρότερη κρίση μεταξύ των αραβικών κρατών εδώ και δεκαετίες.
Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε την αραβική συμμαχία για την κίνηση τους αυτή και ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα και η Τουρκία θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει  στον τερματισμό της κρίσης.

Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία διατηρούσε καλές σχέσεις με τα Κατάρ καθώς και με αρκετούς από τους Άραβες γείτονες του Περσικού κόλπου.

Η Τουρκία και το Κατάρ ήταν οι χώρες που στήριξαν την Μουσουλμανική αδελφότητα στην Αίγυπτο και υποστήριξαν την αντιπολίτευση για την ανατροπή του Ασσαντ στην Συρία.
Οι νομοθέτες του κυβερνών κόμματος της Τουρκίας πρότειναν να συζητηθούν δύο νομοθετικές πράξεις : Να επιτραπεί η ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων στο Κατάρ και την έγκριση της συμφωνίας μεταξύ των δύο κρατών για συνεργασία στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Το τουρκικό κοινοβούλιο θα διακόψει τις εργασίες του για την περίοδο του Ραμαζανιού και θα παραμείνει σε αναμονή μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο οι βουλευτές θα πραγματοποιήσουν μια έκτακτη συνεδρίαση στις 15 Ιουλίου για την επέτειο του πραξικοπήματος στην Τουρκία πέρυσι τον Ιούλιο από τους υποστηρικτές του Γκιουλέν.

dailysabah

http://www.ministryoftruth.gr/


Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου