Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας

kalamatain-logo-7stratiotiko_mouseio1_fs  Το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας στεγάζεται, από τον Ιούνιο του 2006 οπότε και λειτούργησε για πρώτη φορά, στο κτήριο που παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Από τότε που το μουσείο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό μέχρι και σήμερα,  παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις τόσο των κατοίκων όσων και των επισκεπτών της Καλαμάτας.
Ο επισκέπτης, εισερχόμενος στο μουσείο θα ξεναγηθεί στα εκθέματα, που αποτελούν στην πλειονότητά τους αυθεντικά κειμήλια, ταξιδεύοντας στην ιστορία. Θα δει φωτογραφίες, στολές από στρατιώτες Έλληνες ή και των αντίπαλων στρατοπέδων, όπλα από τους πολέμους που ενεπλάκη η Ελλάδα και θα πληροφορηθεί για τις συνθήκες και αιτίες των στρατιωτικών διενέξεων.
Τα εκθέματα  καθώς και τα άκρως κατατοπιστικά κείμενα στοχεύουν σε μια γραμμική αφήγηση της νεότερης και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ο επισκέπτης ταξιδεύει στο παρελθόν έχοντας ως αφετηρία το έτος τομή  1821, του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα φτάνοντας μέχρι και τις ειρηνευτικές αποστολές στις οποίες συμμετείχε η χώρα μας με τμήματα του στρατού. Ενδιάμεσους σταθμούς στο ταξίδι αποτελούν ο μακεδονικός αγώνας, ο πρώτος βαλκανικός και ο δεύτερος βαλκανικός πόλεμος, ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, η μικρασιατική καταστροφή, ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, η  γερμανική επίθεση, η μάχη της Κρήτης, τα γεγονότα στη μέση ανατολή(1941-1944) και τέλος η εθνική αντίσταση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το προαύλιο του μουσείου στο οποίο εκτίθενται ένα άρμα M48-A5, ένα τεθωρακισμένο όχημα Μ8, ένα αεροσκάφος F-5 καθώς και πυροβόλα όπλα.
Το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, τόσο λόγω της οργάνωσής του όσο και χάρη στο περιεχόμενό του, προσελκύει πολύ κόσμο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τουρίστες που επισκέπτονται την Καλαμάτα σπεύδουν να δουν το μουσείο, αλλά και πολλές ομάδες παιδιών που κάνουν τη σχολική εκδρομή τους στην πόλη, πηγαίνουν εκεί. Και το γεγονός ότι η είσοδος είναι δωρεάν κάνει προσιτό το μουσείο για όλους.
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο        9:00-14:00
Τετάρτη                              18:00-20:00
Κυριακή                              11:00-14:00

Τις Δευτέρες το στρατιωτικό μουσείο παραμένει κλειστό λόγω διεξαγωγής εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των εκθεμάτων.

Είσοδος ελεύθερη

Οδός Μητροπολίτου Μελετίου 10
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210 21219 .

http://kalamatain.gr/new/stratiwtiko-mouseio-kalamatas/


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά