Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για τους κατοίκους της Σαμοθράκης από στρατιωτικό κλιμάκιο ιατρών

Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για τους κατοίκους της Σαμοθράκης από στρατιωτικό κλιμάκιο ιατρών
Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα η οποία αποτελούνταν από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων επισκέφθηκε τη Σαμοθράκη με το πλοίο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ για πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων του νησιού.
Δεύτερη δράση προληπτικής ιατρικής υλοποιήθηκε στη Σαμοθράκη σε διάστημα 15 ημερών, η οποία οργανώθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Σαμοθράκης και ήταν αποτέλεσμα της επίσκεψης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο νησί στις 13 Μαρτίου και της δέσμευσης του για ουσιαστική υποστήριξη των κατοίκων της Σαμοθράκης στον τομέα της υγείας.

Το στρατιωτικό κλιμάκιο ιατρών έφτασε στο νησί με το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ στα πλαίσια εφαρμογής προγράμματος προληπτικής ιατρικής αναβαθμισμένης δυνατότητας έτους 2017 και αποτελούνταν από: Χειρουργό, Παιδίατρο, Πνευμονολόγο, Ουρολόγο, Οφθαλμίατρο, Ακτινολόγο, Οδοντίατρο, Καρδιολόγο, και Βοηθό Μικροβιολογικού.


Οι ιατροί εξυπηρέτησαν συνολικά 130 περιστατικά. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή ενώ η οργάνωση των επισκέψεων έγινε με επιτυχία.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και ΓΕΣ, τη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, τη Διοίκηση του Ναυτικού Κλιμακίου Σαμοθράκης, το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, όπως και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή οργάνωση.

«Πολιτική μας είναι να συνεχιστεί η υποστήριξη της Σαμοθράκης στον τομέα της υγείας και της προληπτικής ιατρικής και με άλλες παρόμοιες δράσεις», δήλωσε ο κ. Βίτσας.

Φωτογραφίες αρχείου

Πηγή: http://www.alexpolisonline.com/2017/06/blog-post_86.html#ixzz4jaQYYTdZ
Alexandroupoli Online

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου