Αδιαφορία του ΥΠΕΘΑ για τις σημαντικές ελλείψεις στα στρατιωτικά δικαστήριαΓραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν και συνυπέγραψαν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Τομεάρχης Εθν. Άμυνας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπλ. Τομεάρχης Εθν. Άμυνας της ΝΔ, Αν. Δημοσχάκης, σχετικά με τις σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται στα στρατιωτικά δικαστήρια.
Συγκεκριμένα, ο τελευταίος διαγωνισμός που διενεργήθηκε για τη πρόσληψη Δικαστικών Λειτουργών των Ε.Δ. ήταν το 2010. Από τότε έχουν αποχωρήσει από το Σώμα πολλοί Δικαστικοί Λειτουργοί, με αποτέλεσμα σήμερα να παραμένουν κενές περισσότερες από 40 θέσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των στρατιωτικών δικαστηρίων.
Οι δύο Βουλευτές ρωτάνε, μεταξύ άλλων, τον αρμόδιο Υπουργό αν έχει προγραμματιστεί να γίνουν προσλήψεις Δικαστικών Λειτουργών και Γραμματέων στα στρατιωτικά δικαστήρια.
Επίσης, για το αν υπάρχει η βούληση ώστε η στελέχωση των στρατιωτικών δικαστηρίων να γίνεται στο μέλλον με την εισαγωγή και φοίτησή τους στην Εθνική Σχολή Δικαστών.
Αναλυτικά η Γραπτή Ερώτηση
«Σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Υ.Ε.Θ.Α και το νόμο 2304/1995 που προβλέπει τη λειτουργία του Δικαστικού Σώματος, οι προβλεπόμενες θέσεις για Δικαστικούς Λειτουργούς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι 138. Ο τελευταίος διαγωνισμός που διενεργήθηκε και προσέλαβε Δικαστικούς Λειτουργούς ήταν το 2010. Έκτοτε έχουν αποχωρήσει από το Σώμα μια πλειάδα Δικαστικών Λειτουργών, με αποτέλεσμα σήμερα να παραμένουν κενές περισσότερες από 40 θέσεις.
Επιπλέον, σήμερα στους βαθμούς των Δικαστικών Λειτουργών Δ’ και Παρέδρων δεν υπηρετεί κανένας (Λοχαγών – Υπολοχαγών), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων. Ανάλογη είναι και η κατάσταση που επικρατεί και στο σώμα των Δικαστικών Γραμματέων.
Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  1. Έχετε προγραμματίσει διαγωνισμό για την πρόσληψη Δικαστικών Λειτουργών και Δικαστικών Γραμματέων για τα στρατιωτικά δικαστήρια;
  2. Έχετε προγραμματίσει την κάλυψη των άνω οργανικών κενών θέσεων με άλλο εναλλακτικό τρόπο; Αν ναι, ποιος είναι αυτός;
  3. Υπάρχει πολιτική βούληση ώστε η στελέχωση των στρατιωτικών δικαστηρίων να γίνεται στο μέλλον με την εισαγωγή και φοίτησή τους στην Εθνική Σχολή Δικαστών;
  4. Πόσες κενές θέσεις δικαστών και γραμματέων καταγράφονται αυτή τη στιγμή;»

  5. https://www.evros24.gr/adiaforia-tou-ypetha-gia-tis-simantikes-ellipsis-sta-stratiotika-dikastiria/

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου