Επιστολή πρός Υπουργό Εθνικής Άμυνας για Τροποποίηση Νόμου


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στο  αρθρ.2 παρ.3 περί εκτέλεσης 24ωρων υπηρεσιών - συμμετοχή σε ασκήσεις του ΦΕΚ 1139 τ. Β΄ 3-6-2011, για όσους στρατιωτικούς προστατεύουν ΑμεΑ ισχύουν τα παρακάτω:
α.  Εφόσον έχουν σύζυγο ΑμεΑ απαλλάσσονται όλων των υπηρεσιών, καθώς επίσης και των ασκήσεων, εφόσον η απαλλαγή τους είναι δυνατή, ως εκ της φύσεως των καθηκόντων τους και της ασκήσεως. Σε περίπτωση εφαρμογής κυλιόμενου ωραρίου, έχουν δικαίωμα επιλογής του χρόνου εργασίας.
β. Εφόσον έχουν τέκνο ΑμεΑ, εκτελούν υπηρεσίες που δεν απαιτούν διανυκτέρευση και, σε περίπτωση που δεν υφίστανται τέτοιες, απαλλάσσονται. Συμμετέχουν στις ασκήσεις μόνο εάν αυτό επιβάλλεται και είναι αναγκαίο, ως εκ της φύσεως των καθηκόντων τους και της ασκήσεως.

Προτείνεται η προσθήκη δύο (2) υποπαραγράφων στο αρθρ.2 παρ.3 του ΦΕΚ 1139 τ. Β΄ 3-6-2011, όπως παρακάτω:
· Εφόσον έχουν την επιμέλεια γονέα ΑμεΑ με δικαστική απόφαση να απαλλάσσονται όλων των υπηρεσιών, καθώς επίσης και των ασκήσεων, εφόσον η
απαλλαγή τους είναι δυνατή, ως εκ της φύσεως των καθηκόντων τους και της ασκήσεως. Σε περίπτωση εφαρμογής κυλιόμενου ωραρίου, έχουν δικαίωμα επιλογής του χρόνου εργασίας.
· Εφόσον έχουν την επιμέλεια αδελφού/ης ΑμεΑ με δικαστική απόφαση να εκτελούν υπηρεσίες που δεν απαιτούν διανυκτέρευση και, σε περίπτωση που δεν υφίστανται τέτοιες, απαλλάσσονται. Συμμετέχουν στις ασκήσεις μόνο εάν αυτό επιβάλλεται και είναι αναγκαίο, ως εκ της φύσεως των καθηκόντων τους και της ασκήσεως.

Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε όπως επιδείξετε την ανάλογη ευαισθητοποίηση και τη δέουσα σημασία για την ένταξη των δύο (2) εδικών κατηγοριών στο Νόμο.





Με εκτίμηση το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Χαλάστρας
ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ-ΕΥ)
6937348052
Ο Γενικός Γραμματέας

Απόστολος Μαρκοστάμος
Ανθλγός (ΥΓ)
6976021133


Διαβάστε περισσότερα: http://www.pasysek.com/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά