Μετά το Τορίνο, στρατός και στις συναυλίες


La Stampa
Μετά το Τορίνο, στρατός και στις συναυλίες
Η πρόταση ακούστηκε από την υπουργό Άμυνας της Ιταλίας λίγες ημέρες μετά τον συλλογικό πανικό που επικράτησε στην πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 1.500 ανθρώπων μεταξύ των χιλιάδων που τράπηκαν σε φυγή έντρομοι, θεωρώντας πως βρίσκονται εν μέσω μιας τρομοκρατικής επίθεσης: «Είμαστε έτοιμοι ν’ αναπτύξουμε δυνάμεις του Στρατού στις πολυπληθείς εκδηλώσεις», ανακοίνωσε η Ρομπέρτα Πινότι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της La Stampa στόχος της υπουργού είναι η επέκταση της εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου «Ασφαλείς Δρόμοι» (Strade Sicure) σε όλες τις μεγάλες συναθροίσεις που έχουν προγραμματιστεί για τους καλοκαιρινούς μήνες. «Αν μας το ζητήσουν, είμαστε έτοιμοι να στείλουμε στρατιώτες για την προστασία των πλατειών», προσδιόρισε η ιταλίδα πολιτικός.
Ηδη στους δρόμους, τις λεωφόρους και τα κεντρικά σημεία των πόλεων της Ιταλίας περιπολούν περισσότεροι από 7.000 στρατιωτικοί. Αλλά ενάμιση χρόνο μετά τη σφαγή του Μπατακλάν και στον απόηχο της επίθεσης στο Μάντσεστερ, όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις μεγάλες συναυλίες: την 1η Ιουλίου, για παράδειγμα, ο θρυλικός (για τους Ιταλούς) Βάσκο Ρόσι αναμένεται να μαζέψει σ’ένα πάρκο της Μόντενα περισσότερους από 200.000 ανθρώπους. Μερικές ημέρες μετά στη Ρώμη θα βρίσκονται οι U2 ενώ τον Σεπτέμβριο το Μιλάνο θα υποδεχτεί την Lady Gaga.

http://www.protagon.gr/


Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου