Μετά το Τορίνο, στρατός και στις συναυλίες


La Stampa
Μετά το Τορίνο, στρατός και στις συναυλίες
Η πρόταση ακούστηκε από την υπουργό Άμυνας της Ιταλίας λίγες ημέρες μετά τον συλλογικό πανικό που επικράτησε στην πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 1.500 ανθρώπων μεταξύ των χιλιάδων που τράπηκαν σε φυγή έντρομοι, θεωρώντας πως βρίσκονται εν μέσω μιας τρομοκρατικής επίθεσης: «Είμαστε έτοιμοι ν’ αναπτύξουμε δυνάμεις του Στρατού στις πολυπληθείς εκδηλώσεις», ανακοίνωσε η Ρομπέρτα Πινότι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της La Stampa στόχος της υπουργού είναι η επέκταση της εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου «Ασφαλείς Δρόμοι» (Strade Sicure) σε όλες τις μεγάλες συναθροίσεις που έχουν προγραμματιστεί για τους καλοκαιρινούς μήνες. «Αν μας το ζητήσουν, είμαστε έτοιμοι να στείλουμε στρατιώτες για την προστασία των πλατειών», προσδιόρισε η ιταλίδα πολιτικός.
Ηδη στους δρόμους, τις λεωφόρους και τα κεντρικά σημεία των πόλεων της Ιταλίας περιπολούν περισσότεροι από 7.000 στρατιωτικοί. Αλλά ενάμιση χρόνο μετά τη σφαγή του Μπατακλάν και στον απόηχο της επίθεσης στο Μάντσεστερ, όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις μεγάλες συναυλίες: την 1η Ιουλίου, για παράδειγμα, ο θρυλικός (για τους Ιταλούς) Βάσκο Ρόσι αναμένεται να μαζέψει σ’ένα πάρκο της Μόντενα περισσότερους από 200.000 ανθρώπους. Μερικές ημέρες μετά στη Ρώμη θα βρίσκονται οι U2 ενώ τον Σεπτέμβριο το Μιλάνο θα υποδεχτεί την Lady Gaga.

http://www.protagon.gr/


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά