Αγωγή κατά του Δημοσίου από την οικογένεια του ηρωικού Σμηναγού Σήφη Αναστασάκη

ΠΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Αγωγή κατά του Δημοσίου από την οικογένεια του ηρωικού Σμηναγού Σήφη Αναστασάκη
Αγωγή από την οικογένεια του σμηναγού που υποστηρίζει ότι «προδόθηκε» από το προβληματικό αλεξίπτωτο και αναγκάστηκε σε ελεύθερη πτώση από ύψος 700 μέτρων!
 
Ευθύνες στο Ελληνικό Δημόσιο για τον θάνατο του ηρωικού πιλότου Σήφη Ανασταστάκη αποδίδει η οικογένεια του 35χρονου σμηναγού, η οποία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς, επτά χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία με την σύγκρουση και συντριβή των δύο μαχητικών, βορειοδυτικά της νήσου Χρυσής, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης, έρχονται στο προσκήνιο αθέατες πτυχές της υπόθεσης που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με αφορμή την εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει η οικογένεια ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Μανόλη Αναστασάκη, η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου καθώς επτά χρόνια μετά την τραγωδία, το Ελληνικό Δημόσιο, όπως ειπώθηκε, δεν έχει ετοιμάσει τον φάκελο της υπόθεσης.

Ως γνωστόν, ο Σήφης Αναστασάκης δεν σκοτώθηκε ακαριαία αλλά πάλεψε για τη ζωή του επί τρεις ημέρες. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή και τις προσευχές των οικείων του-η σύζυγος του ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης στο δεύτερο παιδί τους-παρουσίασε βαριά πολυοργανική ανεπάρκεια με προοδευτική κατάρριψη όλων των οργάνων και απεβίωσε στη 1.15 τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου του 2010.
Ως αιτία θανάτου θεωρήθηκε η εγκεφαλική ανοξία, η εκτεταμένη εσωτερική αιμορραγία και οι κακώσεις πυέλου.
Κατά την οικογένεια, το αλεξίπτωτο, το οποίο χρησιμοποίησε ο Σήφης Αναστασάκης για τη διάσωσή του με την ενεργοποίηση του συστήματος εγκατάλειψης αφού το αεροσκάφος έπεφτε ανεξέλεγκτο, ήταν ελαττωματικό.
Όπως υποστηρίζει η πλευρά της οικογένειας ο Σήφης "«προδόθηκε» από το προβληματικό αλεξίπτωτο και αναγκάστηκε σε ελεύθερη πτώση από ύψος 700 μέτρων"!
 
Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς, www.cretalive.gr

http://policenet.gr/
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου