Οι ένστολοι αποκτούν φωνή στη Δυτική Ελλάδα





Κάποτε θεωρείτο αδιανόητο να εγείρουν οι στρατιωτικοί τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους ζητήματα απέναντι στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δημοσίως. Τα προβλήματα του κλάδου, που δεν ήταν και λίγα, τα συζητούσαν στους διαδρόμους ή στα γραφεία των μονάδων. Όμως, εδώ και ένα χρόνο έχει θεσπιστεί στις Ένοπλες Δυνάμεις η δυνατότητα δημιουργίας συνδικαλιστικών ενώσεων εν ενεργεία στρατιωτικών, σύμφωνα με τον νόμο 4407/16 .
Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί από την περιοχή μας θα μπορούν να εκφράζουν τις διεκδικήσεις τους, καθώς ιδρύθηκε στην Πάτρα η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (ΕΣΠΕΑΧ), στην οποία μπορούν να ενταχθούν και στρατιωτικοί που υπηρετούν σε μονάδες της Ηλείας.
«Ο στρατιωτικός κόσμος, τα κατώτερα στελέχη, μας αντιμετώπισαν με ανακούφιση. Και αυτό γιατί ποτέ δεν έφθανε η φωνή τους προς τα πάνω. Ανακουφίστηκαν με την έννοια ότι θα βρούν ένα κανάλι, ώστε χρόνια προβλήματα να φθάσουν εκεί που πρέπει. Μας δίνεται η δυνατότητα να ακουστεί η φωνή των πολλών» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης, Ελευθέριος Μπουρδανιώτης, ανθυπασπιστής της 116 Πτέρυγας Μάχης του Αράξου. Δίπλα του ο γραμματέας της Ένωσης Παναγιώτης Μητρούλιας, επισμηναγός, που υπηρετεί στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.
Μέχρι σήμερα αριθμεί 100 μέλη η Ένωση από όλα τα όπλα και σκοπεύει να τα πολλαπλασιάσει. Όπως αναφέρει ο κ. Μπουρδανιώτης «βαθμολογικά προβλήματα υπάρχουν σε κάποιες κατηγορίες, που θα μπορούσαν να επιλυθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις. Υπάρχουν και άλλα, όπως για παράδειγμα το ότι στο υπόλοιπο Δημόσιο αποζημιώνονται για υπερωρίες νυχτερινής εργασίας, που εμείς δεν λαμβάνουμε. Δεν μπορεί ένας στρατιωτικός να εργάζεται νύχτα και να μην πληρώνεται υπερωρίες».
ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Εξίσου μεγάλο ζήτημα γεννάται κατά τον γραμματέα, Π. Μητρούλια και από το ότι οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις πλέον μπαίνουν στο ενιαίο μισθολόγιο, όπως και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.
«Υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ σύμφωνα με τις οποίες ο μισθός μας, πρέπει να φθάσει στα επίπεδα του 2012, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει», τονίζει.
Στο ερώτημα εάν όλα αυτά έχουν αλλάξει τον τρόπο που εργάζονται αλλά και την ψυχολογία τους, η απάντηση του κ. Μητρούλια είναι ότι «δεν έχει επηρεαστεί το ηθικό και κανένας δεν έχει μειώσει το επίπεδο της απόδοσής του. Υπάρχει όμως ένας προβληματισμός για την κατάσταση. Από την άλλη, αναγνωρίζουμε ότι έχουν μειωθεί οι μεταθέσεις και έχει θεσπιστεί μοριοδότηση. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίζουμε τη ζωή μας καλύτερα, γνωρίζοντας ότι θα παραμείνουμε σε έναν τόπο για να κάνουμε οικογένεια».
Εκείνο που επίσης τονίζουν είναι ότι το επάγγελμα που κάνουν έχει πάρα πολύ άγχος.
«Απαιτείται σε πολύ λίγο διάστημα να κάνεις τα πράγματα άψογα. Η ετοιμότητα είναι εκείνη που το επιτάσσει», αναφέρει ο κ. Μπουρδανιώτης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
http://www.pelop.gr/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά