Σαντορίνη: Ατύχημα με στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε ασθενή

Ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-27J της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών βγήκε εκτός ενεργείας πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης εξ αιτίας των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Κανένας από το πλήρωμα και τους επιβάτες δεν έχει πάθει τίποτα, και αυτή τη στιγμή αναμένεται στο αεροδρόμιο άλλο αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας με τεχνικούς για να επιθεωρήσουν τη ζημιά.
Πιο συγκεκριμένα, το C-27J είχε μεταβεί στη Σαντορίνη προκειμένου να παραλάβει ασθενή που έχριζε αεροδιακομιδής μαζί με τους συνοδούς γιατρούς έπειτα από κλήση του ΕΚΑΒ.
Ενώ ο συνοδοός γιατρός και οι συγγενής ήταν μέσα στο αεροσκάφος όταν αυτό ετοιμαζόταν να απογειωθεί, δέχθηκε στιγμιαία πλαϊνή ριπή ανέμου δύναμης 26 knots, με αποτέλεσμα η άκρη του φτερού να ακουμπήσει στο έδαφος.
Αμέσως ακολούθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπεται, έσβησε ο κινητήρας της πλευράς αυτής και το αεροδρόμιο αυτή την ώρα είναι εκτός ενεργείας.
Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο παρόμοιο συμβάν που έχει γίνει με τον ίδιο τρόπο σε ίδιο αεροσκάφος, καθώς πριν από μερικά χρόνια είχε συμβεί το ίδιο περιστατικό στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/atichima-me-stratiotiko-aeroskafos-pou-metefere-astheni

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου