Η κατάσταση στο απροχώρητο με το θέμα της συνυπηρέτησης των Στρατιωτικών με συζύγους εκπαιδευτικούς


Επιστολή



ΘΕΜΑ   :         Συνυπηρέτηση Στελεχών με συζύγους Εκπαιδευτικούς



ΣΧΕΤ.     :         Νόμος 2946/2001 Αρθρο 21 (Όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4139/2013, άρθρο 91)



              Η κατάσταση στο απροχώρητο με το σοβαρό θέμα της συνυπηρέτησης των Στρατιωτικών με συζύγους εκπαιδευτικούς και οι οποίοι στον αριθμό ανέρχονται περί στις 8.000 και στους 3 κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενόψει των μεταθέσεων συνάδελφοι θα υποστούν διάλυση της οικογενειακής στέγης.



              Σύμφωνα με το σχετικό νόμο, «επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην «περιοχή» που υπηρετεί ο σύζυγός τους».



              Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και των εκάστοτε Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Εκπαιδεύσεων, η λέξη «περιοχή» ερμηνεύεται ποικιλότροπος κωφεύοντας. Αποτέλεσμα αυτού είναι παραδείγματα, όπου ο ένας σύζυγος υπηρετεί σε Στρατιωτική Μονάδα του Βόρειου Έβρου και η σύζυγός εκπαιδευτικός, υπηρετεί σε σχολείο στο νησί της Σαμοθράκης η σε μεμακρισμένη σχολική μονάδα. Η τοποθέτηση σε σχολική μονάδα εκτός του Δήμου υπηρέτησης και απόστασης άνω των 2ώρών από την κατοικία, δεν συνάδει με την ουσία του πνεύματος, της σχετικής νομοθεσίας που είναι η συνυπηρέτηση και η προστασία της οικογενειακής στέγης.



Όπως αντιλαμβάνεστε η δυσκολία την οποία υφίστανται οι συνάδερφοι για την διατήρηση της οικογενειακής στέγης, είναι ανυπέρβλητη. Απαιτείται άμεσα η τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας περί συνυπηρέτησης και συγκριμένα στον ακριβή προσδιορισμό  της  γενικής  έννοιας  «περιοχής»  η  οποία  θα  πρέπει  να οριοθετείται με κριτήρια δημοτικής υπαγωγής ή ανωτέρας χιλιομετρικής απόστασης.



              Δεν θα πρέπει όμως να λησμονούμε το άρθρο 21 του Συντάγματος της Ελλάδας το οποίο αναφέρει ότι «Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία  τελούν υπό την προστασία του Κράτους».



               Παρακαλώ για την δημοσίευση και την ανάδειξη του θέματος.



               Με εκτίμηση και σεβασμό.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά