Ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία θα συζητηθεί απο τους ευρωβουλευτές

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τρίτη με την Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, τους τρόπους και τα πιθανά μέσα για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ένα σχετικό ψήφισμα θα εγκριθεί την Πέμπτη.
Το μέλλον του καθεστώτος Άσαντ, οι προκλήσεις στις ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η εθνική συμφιλίωση και η αξιόπιστη πολιτική μετάβαση συγκαταλέγονται στα ζητήματα που θα συζητήσουν οι ευρωβουλευτές με την κ. Μογκερίνι.

Η ΕΕ είναι ένας από τους κύριους δωρητές στην αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία, παρέχοντας ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια ύψους 9,4 δισ. ευρώ η οποία περιλαμβάνει επείγουσες επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης, παροχή πόσιμου νερού, υποδομών αποχέτευσης, καταφυγίων και τροφίμων στους πρόσφυγες στη Συρία και στις γειτονικές χώρες, όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία, η Αίγυπτος και η Τουρκία.

Περισσότερα στοιχεία

Τον περασμένο Μάρτιο, η Φεντερίκα Μογκερίνι παρουσίασε μια «κοινή ανακοίνωση» σχετικά με τη στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία, η οποία επιδιώκει να καθορίσει τη δυνητική συμβολή της ΕΕ στην επίτευξη μίας μόνιμης πολιτικής λύσης στη Συρία υπό το υφιστάμενο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Στόχος είναι η οικοδόμηση της σταθερότητας και η στήριξη της ανασυγκρότησης της χώρας μετά την πραγματοποίηση μίας αξιόπιστης πολιτικής μετάβασης.

Από το 2011, η σύγκρουση στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 11 εκατομμύρια Σύροι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Συζήτηση: Τρίτη 16 Μαΐου
Ψηφοφορία: Πέμπτη 18 Μαΐου
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά