Ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία θα συζητηθεί απο τους ευρωβουλευτές

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τρίτη με την Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, τους τρόπους και τα πιθανά μέσα για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ένα σχετικό ψήφισμα θα εγκριθεί την Πέμπτη.
Το μέλλον του καθεστώτος Άσαντ, οι προκλήσεις στις ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η εθνική συμφιλίωση και η αξιόπιστη πολιτική μετάβαση συγκαταλέγονται στα ζητήματα που θα συζητήσουν οι ευρωβουλευτές με την κ. Μογκερίνι.

Η ΕΕ είναι ένας από τους κύριους δωρητές στην αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία, παρέχοντας ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια ύψους 9,4 δισ. ευρώ η οποία περιλαμβάνει επείγουσες επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης, παροχή πόσιμου νερού, υποδομών αποχέτευσης, καταφυγίων και τροφίμων στους πρόσφυγες στη Συρία και στις γειτονικές χώρες, όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία, η Αίγυπτος και η Τουρκία.

Περισσότερα στοιχεία

Τον περασμένο Μάρτιο, η Φεντερίκα Μογκερίνι παρουσίασε μια «κοινή ανακοίνωση» σχετικά με τη στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία, η οποία επιδιώκει να καθορίσει τη δυνητική συμβολή της ΕΕ στην επίτευξη μίας μόνιμης πολιτικής λύσης στη Συρία υπό το υφιστάμενο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Στόχος είναι η οικοδόμηση της σταθερότητας και η στήριξη της ανασυγκρότησης της χώρας μετά την πραγματοποίηση μίας αξιόπιστης πολιτικής μετάβασης.

Από το 2011, η σύγκρουση στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 11 εκατομμύρια Σύροι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Συζήτηση: Τρίτη 16 Μαΐου
Ψηφοφορία: Πέμπτη 18 Μαΐου
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου