Τα 5 πιο μαύρα φυλάκια στην Ελλάδα

Στο μέρος που ξεκινάει εκεί όπου τελειώνει η λογική, τον στρατό, υπάρχουν διαφόρων ειδών μέρη στα οποία μπορείς να πήξεις. Διαφόρων ειδών σκοπιές που δεν έχουν κανένα νόημα ύπαρξης, διαφόρων ειδών στρατόπεδα που για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο υπάρχουν για να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη, διάφοροι περίεργοι «καραβανάδες» που πιστεύουν ότι είναι σοβαρός σκοπός για την ζωούλα τους να σου ζαλίζουν τον έρωτα – στον στρατό δεν υπάρχει λογική, μόνο ένα τεράστιο facepalm. Ένα από τα παράλογα πράγματα που έχει ανακαλύψει ο στρατός ώστε να καταργεί λίγο παραπάνω την λογική είναι τα φυλάκια. Προσοχή: άλλο πράγμα τα στρατόπεδα, άλλο τα φυλάκια.
Τα φυλάκια λοιπόν είναι κάτι μίνι στρατόπεδα τα οποία είναι απομονωμένα από κάθε είδος ζωής, χωμένα μέσα σε κάτι δάση και κάτι λαγκάδια (συνήθως κάπου κοντά στα σύνορα γιατί «ο Τούρκος» [sic] παραμονεύει) και τα οποία μπορούν να φιλοξενούν μικρό αριθμό στρατιωτών.
Στα φυλάκια μπορεί να είσαι τυχερός και να βαρεθείς την ζωή σου (στον στρατό αυτό είναι το θετικό σενάριο) ή μπορεί και να πήξεις και παρακαλάς να επιστρέψεις όσο πιο γρήγορα γίνεται στο κανονικό σου στρατόπεδο.
Αυτά είναι, λοιπόν, τα 5 φυλάκια στα οποία δε θα περάσεις και τόσο καλά αν πας…:
Φυλάκιο Παναγιά
Η νησίδα Παναγιά ανήκει στις Οινούσες, είναι ουσιαστικά το τελευταίο νησί πριν την Τουρκία. Αν πας εκεί την… συνουσίασες. Θα παρακαλάς να γυρίσεις στο στρατόπεδό σου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Καταρχήν θα έχεις κάθε μέρα «περίεργους» Τούρκους να πετάνε από πάνω σου και ψαρωμένους αξιωματικούς που θα πιστεύουν πως όπου να ‘ναι ξεκινάει πόλεμος. Τώρα αν εσύ είσαι G.I. Joe και αυτά όλα σου φαίνονται συναρπαστικά, ίσως και να πρέπει να πας εκεί μπας και αλλάξεις γνώμη.
96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ»
Το φυλάκιο της συγκεκριμένης ταξιαρχίας που, όπως πολύ εύκολα κατάλαβε από την ονομασία του όποιος δεν είχε ως πρότυπο την Σελήνη της «Λάμψης», καλό είναι να μην το επισκεφτείς ποτέ. Καλά, γενικά τα φυλάκια των νησιών καλό είναι να μην τα επισκεφτείς ποτέ, όμως αυτό είναι άλλο πράγμα. Μην πας εκεί ποτέ ρε παιδί μου, δεν θέλεις ούτε να χαλάσεις την ζαχαρένια ούτε να… δείρεις κάναν ανώτερο από τα νεύρα σου και να φας καμιά φυλακή. Κρίμα είναι. Θα μου πεις: έχεις επιλογή; Όχι δεν έχεις, οπότε μπορεί να πας. Ηρέμησε, λοιπόν, και αγνόησε το χάος και την ανοργανωσιά που το χαρακτηρίζει και κάνει μέχρι κι ένα τρελάδικο να μοιάζει πιο θελκτική επιλογή.
503 Τ. Προκαλύψεως στην Ν. Βύσσα
Κάπου εκεί κοντά στην Ορεστιάδα, αν η κακή σου τύχη τα φέρει έτσι και πας σε αυτό το φυλάκιο, παίζει και να ξεχαστείς εκεί για όλη σου την θητεία. Φίλε μου, περαστικά αν τύχει να βρεθείς εκεί, ειλικρινά. Και ξέρεις ποιο είναι το μεγάλο κακό; Ότι κάθε μέρα ή τέλος πάντων υπερβολικά συχνά θα έχεις επισκέψεις από στρατηγούς και «αστεράτους». Δεν είναι δηλαδή ότι θα ξεχαστείς εκεί, αλλά τουλάχιστον θα έχεις την ησυχία σου. Οι επιθεωρήσεις θα είναι (σχεδόν) καθημερινό φαινόμενο- μην χάσουν οι στρατηγοί και δεν τσεκάρουν αν είσαι προβλεπόμενος. Μην σου τύχει…
534 ΤΠΖ – Πέπλος Έβρου
Όλα τα φυλάκια της συγκεκριμένης περιοχής ανήκουν στο 534. Συνολικά, είναι τέσσερα (Γεμιστή, Γέφυρα, Πέταλο, Πόρος, Εγνατία) με… κλιμακούμενη δυσκολία. Στον στρατό υπάρχει ένας νόμος: αν περνάς καλά, κάποιος έχει χωθεί. Το πιο εύκολο φυλάκιο λοιπόν είναι η Γεμιστή. Αν βρεθείς εκεί και έχεις βαρεθεί να κάθεσαι, τότε, έτσι από σεβασμό, ρίξε ένα δάκρυ αλληλεγγύης στους συναδέλφους σου που βρίσκονται στο φυλάκιο της Γέφυρας. Διότι εκείνοι πήζουν πραγματικά, έχουν βαρεθεί τις εφόδους και τις επιθεωρήσεις! Φυλάκιο Γέφυρας στον Πέπλο Έβρου; Μακριά λέμε!
Φυλάκιο Αχλαδερής
Ανήκει στο 98 ΤΕΜΕΘ της Λέσβου και αν ακούσεις το όνομά του να αναφέρεται στο στρατόπεδό σου καλύτερα να κρυφτείς: απλά δεν θες να σε στείλουν εκεί. Εντάξει, εκτός και αν δεν έχεις λεφτά για γυμναστήριο και ψήνεσαι και σκιστείς στο κουβάλημα ή αν ψήνεσαι να κόβεις πατάτες όλη μέρα/κάθε μέρα, όλη μέρα/κάθε μέρα, όλη μέρα/κάθε μέρα κτλ. Φυλάκιο Αχλαδερής: λογικά αν ψάξεις στο λεξικό για την λέξη «αγγαρεία» μάλλον η φράση «Φυλάκιο Αχλαδερής» θα βρίσκεται στα συνώνυμα.

menshouse

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

3 σχόλια:

  1. για το φυλάκιο της Αχλαδερής έχω επιφυλάξεις....η θάλασσα ακριβώς δίπλα (Αρχαία Πύρρα) καθώς και ο ''Νόντας΄΄....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν δεν γνωρίζεις μην εκφέρεις άποψη. Όλα τα φυλάκια κια οι περιοχές Στρατιωτικών Μονάδων πλην των μεγάλων πόλεων (έδρα Σχηματισμών) έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Η εννιάμηνη θητεία - υποχρέωση προς την Πατρίδα - δεν έχεις την πολυτέλεια της επιλογής. Παντού είναι Ελλάδα και είναι υποχρέωση να υπηρετείς την Πατρίδα όπου κι αν είναι αυτός ο τόπος. Οι σχολιασμοί εκ μέρους σου προκαλούν αλγεινή εντύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βασικότερο είναι ότι όταν κάποιος είναι αρνητικός σε όλα και τα βλέπει μαύρα, απέναντι από το σπίτι του να τον στείλεις πάλι θα γκρινιάζει.Και μην ξεχνάμε ότι η πλειονότητα των εφέδρων σε ανάλογες συζητήσεις το 99% αναφέρει πως πέρασε κατά τη στρκή του θητεία μαύρα κτλ.Οπότε ας έχουμε επιφυλάξεις.

      Διαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά