Καμπανάκι στρατιωτικών για την γήρανση του Ελληνικού στρατού

Τι είπαν στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα
                    Σήμα κινδύνου για τις εξελίξεις στην Τουρκία αλλά και το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού λόγω της γήρανσής του εκπέμπουν στρατιωτικοί μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα.
Οι περισσότεροι νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό με αποτέλεσμα ο ελληνικός στρατός να γερνάει τόνισε ο συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης.
Σημείωσε πως δεν αναπληρώνεται το έμπειρο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση
Τόνισε πως η πολιτεία δεν φροντίζει την οικογένεια των αξιωματικών καθώς κατήργησε μεταξύ άλλων και τις συντάξεις χηρείας.
Ανέφερε πως ο στρατιωτικός είναι εσωτερικός μετανάστης καθώς εκ του νόμου -όπως είπε- υποχρεώνεται να μετακινείται κάθε τρία χρόνια ειδικά στον στρατό ξηράς.
Αποτέλεσμα –όπως ανέφερε- ο στρατιωτικός να μην μπορεί να στήσει νοικουριό και οι σύζυγοι να μην έχουν την δυνατότητα να εργαστούν.
Η τουρκική ένταση στο Αιγαίο δεν θα σταματήσει ούτε μετά το δημοψήφισμα καθώς οι γκρίζοι λύκοι θα συνδιοικήσουν με τον Ερντοάν εκτίμησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Αλέξανδρος Κόντος, πρόεδρος του Πανελλήνιου συνδέσμου εφέδρων ενόπλων δυνάμεων.
Τόνισε πως μεγάλος ασθενής των ενόπλων δυνάμεων είναι η φυγή των νέων στο εξωτερικό σημειώνοντας πως σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση θα υπάρχει μια μεγάλη τρύπα στις ένοπλες δυνάμεις.
Είπε πως στην Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2016 καλούνται σε κατάταξη νέοι με μόρφωση και γνώση ξένης γλώσσας.Ανέφερε επίσης πως μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η υπογεννητικότητα λέγοντας πως εάν γίνει επιστράτευση θα πάνε 60ρηδες.
Από την πλευρά του ο συνάδελφος στρατιωτικός συντάκτης των "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ" Λεωνίδας Μπλαβέρης επισήμανε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, 500.000 νέοι και νέες έχουν φύγει από την Ελλάδα τα χρόνια του Μνημονίου, από τους οποίους οι περίπου 150.000 είναι νέοι σε ηλικία στρατεύσεως ή έφεδροι, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" τον Δεκέμβριο του 2016.
"Αν γίνει τώρα επιστράτευση πιθανότατα θα υπάρχουν τυφέκια, αλλά όχι και άνδρες για να τα κρατήσουν και να τα χειριστούν" τόνισε χαρακτηριστικά.
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/kampanaki-stratiotikon-gia-tin-giransi-tou-ellinikou-stratou
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά