Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στο ΚΕΤΘ στον Αυλώνα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2017 Β’ ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα.
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:
 
«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι εδώ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, με τους στρατιώτες της 2017 Β’ ΕΣΣΟ, τους συνεχιστές της ιστορικής παράδοσης του Ελληνικού Στρατού.
 
Νέοι Στρατιώτες,
 
Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή. Πριν από λίγο δώσατε τον όρκο του Έλληνα στρατιώτη και αναλάβατε την εθνική υποχρέωση να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
 
Δώσατε την κορυφαία υπόσχεση προς την Πατρίδα, ότι θα υπερασπιστείτε το σημαντικότερο αγαθό της ανθρώπινης ύπαρξης την ελευθερία και είστε έτοιμοι να εκτελέσετε στο ακέραιο την αποστολή σας.
 
Η κατάταξή σας είναι συνταγματική επιταγή και διαχρονικό καθήκον του ενεργού Έλληνα πολίτη. Συνάμα όμως, αποτελεί και ύψιστη τιμή και ευθύνη.
 
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η ηγεσία του Στρατού Ξηράς, γνωρίζουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος των Ένοπλων μας Δυνάμεων και δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην εκπαίδευσή σας, καθώς οι απαιτήσεις είναι πολλές.
 
Εσείς μαζί με τα μόνιμα στελέχη, αποτελείτε το βασικό κορμό των Μονάδων του Στρατού Ξηράς και είστε πηγή σθένους και υπερηφάνειας για όλους εμάς.
 
Σας καλώ λοιπόν να δείξετε υπευθυνότητα, το απαιτούμενο ενδιαφέρον και ενεργό συμμετοχή. Να υπακούετε και να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας.
 
Σας καλωσορίζω στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το επόμενο διάστημα, οι Διοικητές σας, οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί αλλά και η πολιτική ηγεσία θα είμαστε κοντά σας στα Φυλάκια, στον Έβρο, στα νησιά σε κάθε γωνιά της πατρίδος.
 
Το διάστημα της θητείας σας, αποτελεί εκτός των άλλων και μία δημιουργική φάση της ζωής σας, όπου σας δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο να συνεισφέρετε στην άμυνα της πατρίδας, αλλά να καταρτιστείτε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια και γνώση και να αποκτήσετε δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να ενταχθείτε με αξιώσεις στο δύσκολο και ανταγωνιστικό επαγγελματικό βίο.
 
Με το νέο θεσμό των ΟΒΑ κάποιοι από εσάς θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη ζωή τους στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Γονείς,
 
να είστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας, που θα αφιερώσουν ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδος, και μαζί με εμάς, να τα στηρίζετε κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Τώρα τους καλωσορίζουμε και στη δική μας οικογένεια.
 
Κυρίες και κύριοι,
 
Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί με την καθημερινή επαφή μου στα στρατόπεδα, τα πεδία των ασκήσεων, τα πλοία και τις πτέρυγες Μάχης, διαπιστώνω συνεχώς το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των στρατευμένων νιάτων μας και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Η Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι δύναμη ασφάλειας και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Μέσω των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων, της μαχητικής τους ικανότητας και της αποτρεπτικής τους δύναμης υπηρετούμε την ειρήνη.
 
Τονίζουμε δε προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο σεβασμός των αρχών του διεθνούς δικαίου και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτό, συνιστά την απαραίτητη προϋπόθεση ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ κρατών και λαών. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση και απειλή κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
 
Θέλω επίσης να υπενθυμίσω και ένα άλλο ρόλο των Ένοπλων Δυνάμεων, που δεν είναι άλλος από το να συμμετέχουν στην κοινωνική και οικονομική ευημερία του τόπου μας. Με την καθημερινή παρουσία τους, με την παροχή ανυπολόγιστου κοινωνικού έργου και τη συνδρομή τους στον Έλληνα πολίτη, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αποτελούν διαχρονικά κήρυκες κοινωνικής αλληλεγγύης.
 
Στρατιώτες,
 
Σε λίγο καιρό, η θητεία σας θα αποτελεί ένα κεφάλαιο της ζωής σας, το οποίο θα αναπολείτε με νοσταλγία, όπως οι παλαιότεροι σας. Θέλω να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειες σας υγεία και προκοπή. Να έχετε μια καλή και δημιουργική θητεία και να είστε σίγουροι ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Στρατού Ξηράς είναι συνεχώς δίπλα σας.
 









Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά