Χιλιάδες Λαρισαίων στην Κεντρική πλατεία της πόλης για την κορύφωση του Θείου Δράματος

Πλήθος Λαρισαίων συνέρρευσαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής σε κλίμα κατάνυξης στην Κεντρική πλατεία της πόλης όπου κατέληξαν οι επιτάφιοι μετά την περιφορά τους από κεντρικές οδούς, στην κορύφωση του Θείου Δράματος.
Σε όλες της γωνιές της Λάρισας και του νομού οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα ενώ οι πιστοί διαπνεόμενοι από πνεύμα κατάνυξης περίμεναν υπομονετικά στους ναούς προκειμένου να προσκυνήσουν την Ταφή του Ιησού Χριστού.
Οι πιστοί με συγκίνηση υμνούσαν τη θυσία του Κυρίου ψέλνοντας το «ω γλυκύ μου έαρ» και το «αι γενεαί πάσαι».
Το πρωί χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στους ναούς και παρακολούθησαν την πρωινή ακολουθία των Μεγάλων Ωρών. Ακολούθησε ο εσπερινός της αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου.
Στο τέλος του Ευαγγελίου, ο ιερέας έβγαλε τα καρφιά απ’ τον Εσταυρωμένο, κατέβασε το Σώμα του, το απέθεσε σε λευκό σεντόνι, το ράντισε με «μύρα» ευλογώντας το λαό και το τοποθέτησε στην Αγία Τράπεζα.
Αμέσως μετά έγινε η λιτανεία του Επιταφίου σε κάθε ναό και οι πιστοί συναθροίστηκαν για να τον προσκυνήσουν.
Το απόγευμα ψάλθηκε η ακολουθία του Επιταφίου, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ενώ ακολούθησε η περιφορά των Επιταφίων και η συγκέντρωσή τους στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με τη φιλαρμονική του δήμου Λαρισαίων και τη μπάντα της 1ης Στρατιάς να παιανίζουν πένθιμα.
«Να πιστεύομε βαθιά και να έχουμε τη γλυκιά προσδοκία της αιωνίου ζωής» ζήτησε από τους πιστούς ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ας ευχηθούμε εις αλλήλους ας ανοίξουν οι καρδιές μας να μας αξιώσει ο Θεός της αιωνίου ζωής, της αιωνίου ανάστασης και βέβαια της ζωής σε αυτόν εδώ τον κόσμο».



newsroom onlarissa.gr / φωτό – video: onlarissa.gr


Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/04/14/chiliades-lariseon-stin-kentriki-platia-tis-polis-gia-tin-korifosi-tou-thiou-dramatos-foto-video-2/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά