Χιλιάδες Λαρισαίων στην Κεντρική πλατεία της πόλης για την κορύφωση του Θείου Δράματος

Πλήθος Λαρισαίων συνέρρευσαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής σε κλίμα κατάνυξης στην Κεντρική πλατεία της πόλης όπου κατέληξαν οι επιτάφιοι μετά την περιφορά τους από κεντρικές οδούς, στην κορύφωση του Θείου Δράματος.
Σε όλες της γωνιές της Λάρισας και του νομού οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα ενώ οι πιστοί διαπνεόμενοι από πνεύμα κατάνυξης περίμεναν υπομονετικά στους ναούς προκειμένου να προσκυνήσουν την Ταφή του Ιησού Χριστού.
Οι πιστοί με συγκίνηση υμνούσαν τη θυσία του Κυρίου ψέλνοντας το «ω γλυκύ μου έαρ» και το «αι γενεαί πάσαι».
Το πρωί χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στους ναούς και παρακολούθησαν την πρωινή ακολουθία των Μεγάλων Ωρών. Ακολούθησε ο εσπερινός της αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου.
Στο τέλος του Ευαγγελίου, ο ιερέας έβγαλε τα καρφιά απ’ τον Εσταυρωμένο, κατέβασε το Σώμα του, το απέθεσε σε λευκό σεντόνι, το ράντισε με «μύρα» ευλογώντας το λαό και το τοποθέτησε στην Αγία Τράπεζα.
Αμέσως μετά έγινε η λιτανεία του Επιταφίου σε κάθε ναό και οι πιστοί συναθροίστηκαν για να τον προσκυνήσουν.
Το απόγευμα ψάλθηκε η ακολουθία του Επιταφίου, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ενώ ακολούθησε η περιφορά των Επιταφίων και η συγκέντρωσή τους στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με τη φιλαρμονική του δήμου Λαρισαίων και τη μπάντα της 1ης Στρατιάς να παιανίζουν πένθιμα.
«Να πιστεύομε βαθιά και να έχουμε τη γλυκιά προσδοκία της αιωνίου ζωής» ζήτησε από τους πιστούς ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ας ευχηθούμε εις αλλήλους ας ανοίξουν οι καρδιές μας να μας αξιώσει ο Θεός της αιωνίου ζωής, της αιωνίου ανάστασης και βέβαια της ζωής σε αυτόν εδώ τον κόσμο».newsroom onlarissa.gr / φωτό – video: onlarissa.gr


Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/04/14/chiliades-lariseon-stin-kentriki-platia-tis-polis-gia-tin-korifosi-tou-thiou-dramatos-foto-video-2/

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου