τι μέλλει γενέσθαι με τα ισοδύναμα και το μισθολόγιο μας;;….



ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ



ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΠΕΘ

Υπλγού (ΕΜ) Στέφανου Κουκουράβα


Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων σε διάφορες ιστοσελίδες, αναφορικά με το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών για όλους τους ένστολους, είτε πρόκειται για στρατιωτικούς είτε για στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, διότι δεν βρέθηκαν τα περίφημα "ισοδύναμα" έχω να αναφέρω τα εξής:

Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι ανεύθυνες ερμηνείες και σπερμολογίες τείνουν να προκαλέσουν ένα ρευστό περιβάλλον στον κλάδο μας με αναπάντητο το καίριο ερώτημα:

«τι μέλλει γενέσθαι με τα ισοδύναμα και το μισθολόγιο μας;;…...»



Αρνούμαι να δεχτώ ότι μια υπεύθυνη Κυβέρνηση μπορεί να μένει απλός θεατής όσων ηθελημένα ή άθελά τους παίζουν με την υπηρεσιακή μας υπόσταση, καλλιεργώντας ένα κλίμα ανησυχίας και αγωνίας άλλοτε «πληροφορώντας» μας ότι, δεν θα υπάρξει αναστολή μισθολογικών προαγωγών από 01.01.2017 ακολουθώντας το ήδη υπάρχων μισθολόγιο και άλλοτε ότι επίκειται η θεσμοθέτηση νέου ειδικού μισθολογίου. Κατ΄ αυτό τον τρόπο οδηγούμαστε στη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων με αποτέλεσμα να υπονομεύεται το ηθικό και η συνοχή των στελεχών των ΕΔ.

Δεν γνωρίζω ποιοι και τι απεργάζονται ερήμην μας. Πρέπει όμως όλοι οι συνάδελφοι από την πλευρά μας να δώσουμε τη μάχη των μαχών για να μην καταλήξουμε να θεωρούμε πάρεργο την κύρια απασχόλησή μας, αναζητώντας τη δεύτερη ή την τρίτη, εκτός υπηρεσίας, δουλειά για τις βασικές βιοποριστικές μας ανάγκες.

Σας ενημερώνω ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) ουδέποτε ζήτησε νέο ειδικό μισθολόγιο, παρά μόνο ζητά η Πολιτεία να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ, έτσι ώστε να επιστραφούν τα αναδρομικά (υπόλοιπο 50%) καθώς επίσης και των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.

Τέλος σας γνωρίζω ότι, τόσο για μένα ως Πρόεδρος, όσο και για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, σε ότι αφορά θέματα οικονομικού περιεχομένου είναι και αποτελούν τη κόκκινη γραμμή για την Ε.Σ.ΠΕ.Θ, η οποία σέβεται πρωτίστως το συνάδελφο και το δικαίωμα του, για ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπή, ελάχιστο, διασφαλισμένο μισθό.

-Ο-

Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Θ

Στέφανος Κουκουράβας


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά