Εντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση ετοιμότητας της Πολεμικής Αεροπορίας

Εντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση ετοιμότητας της Πολεμικής Αεροπορίας – ΒΙΝΤΕΟ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση έρευνας και διάσωσης ″Αετός 2016″ που διεξήγαγε η Πολεμική Αεροπορία σε περιοχή νότια του Καστελόριζου, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης Λάρνακας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την εικονική εγκατάλειψη ιπταμένου από μαχητικό αεροσκάφος σε απομακρυσμένη θαλάσσια περιοχή, την άμεση ενεργοποίηση του συστήματος έρευνας και διάσωσης μέσω του συστήματος αεροπορικού ελέγχου, την ρίψη διασωστικών μέσων από εναέρια μέσα για την επιβίωση του ναυαγού και την περισυλλογή και μεταφορά του σε νοσοκομείο με ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης.
Στην άσκηση συμμετείχαν δύο αεροσκάφη F-16 Block 52+, ένα ελικόπτερο Super Puma AS-332, ένα αεροσκάφος C-130, προσωπικό της 31ης μοίρας επιχειρήσεων έρευνας διάσωσης, πλωτά μέσα του πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλωτά και δυνάμεις της 95ης Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, καθώς και ένα ελικόπτερο AW-139 της 460ης Μοίρας Έρευνας - Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς.
Σκοπός της άσκησης ήταν η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων κέντρων συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου.
Δείτε το βίντεο του ALPHA.

enikos
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά