ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ Ο “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015″ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ … ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

TsiprasCommandoXL_0


Την ώρα που στην ευρύτερη περιοχή της Α.Μεσογείου οι ρωσικοί πύραυλοι cruise πέφτουν σαν βροχή στα κεφάλια των ισλαμιστών ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας μεταβαίνει στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στο Πεδίο Ασκήσεων, όπου διεξάγεται η διακλαδική Άσκηση «Παρμενίων 2015», την τελική φάση της οποίας και θα παρακολουθήσει, για να δει ιδίοις όμμασι την ετοιμότητα των ΕΔ σε δύσκολους γεωπολιτικά καιρούς.
Ενώ οι Ενοπλες Δυνάμεις πωλούν πυρομαχικά που έχουν στις αποθήκες τους για να βρουν κονδύλια και να διατηρήσουν στο όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο την ετοιμότητά τους, ο Α.Τσίπρας δείχνει ότι έχει αντιληφθεί τον μείζοντα ρόλο που παίζουν για να υπάρχει η χώρα κι έχει εγκαταλείψει παλιότερες ιδεοληψίες.
O ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δήλωσε από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε ότι με την πώλσηση πυρομαχικών θα καλυφθούν οι μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες που ζήτησε η τρόικα στο τρίτο Μνημόνιο και είναι βασικό προαπαιτούμενο.
“Ήδη προχωρήσαμε στην πώληση ληγμένων ή προς λήξη μέσα στον χρόνο οπλικών προμηθειών, ιδίως πυρομαχικών. Αυτά τα χρήματα θα καλύψουν τις ανάγκες των 100.000.000 ευρώ αυτό τον χρόνο και των 200.000.000 ευρώ που απαιτούν οι θεσμοί για τα επόμενα χρόνια και δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ μείωση από τον προγραμματισμένο σχεδιασμό στον προϋπολογισμό μας……”
Ελπίζουμε να υπάρχουν αρκετά αποθέματα πυρομαχικών, πάντως, γιατί σε λίγο θα πουλάνε και πολύ περισσότερα από “ληγμένα πυρομαχικά”…
Ποιοι τα αγοράζουν και τι είδους πυρομαχικά; Κυρίως αεροπορικές βόμβες που καταλήγουν στις Αεροπορίες των χωρών του Κόλπου που βομβαρδίζουν τους σιίτες Χούτι, καθώς και σφαίρες των 5,56 χλστ. και εκρηκτικά.
ENOPLESDYNAMEISXL
Αυτή τη στιγμή όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε θέσεις διασποράς και με αναχείρας τα δυσμενέστερα σενάρια.
Έχουν δωθεί κανόνες εμπλοκής. Ο στρατός σαν ανθρώπινο δυναμικό έχει ψυχολογία πολέμου και η ετοιμότητα του είναι σε ανεκτή – καλή επιχειρησιακή κατάσταση.
Αν λοιπόν είναι να σκάσει η Ανατολική Μεσόγειο ας γίνει μέχρι αύριο το πολύ μεθαύριο γιατί μετά το στράτευμα θα μπεί σε κατάσταση «θερινής ραστώνης».
Οι εικόνες που ακολουθούν και το ρεπορτάζ είναι από το veteranos.gr
Μετά την διασπορά Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού ,την ενίσχυση των Φρουρών μικρονήσιων και βραχονησίδων (ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015″…Απέπλευσε σήμερα και η Πανίσχυρη  Αρμάδα του ΠΝ φορτωμένη την «32 ΤΑΞΠΝ» στα  Αμπάρια της !
Σε 3 αρματαγωγά, φορτώθηκε η 32 ΤΑΞΠΝ (λιμένας Βόλου) συνοδευόμενα από 1 φρεγάτα ΜΕΚΟ 200, η οποία εξασφαλίζει την εγγύς αντιεροπορική τους προστασία, κατευθύνονται με πορεία ανατολική-νοτιοανατολική προς τη νήσο του Βορείου Αιγαίου ο όπου και θα εκτελέσουν αποβατική ενέργεια.
Καθ όλη την διάρκεια του πλου της Ναυτικής Δύναμης προπορεύονται 2 υποβρύχια τα οποία και έχουν εξασφαλίσει το δρομολόγιο από ύπαρξη εχθρικών υποβρυχίων ή μονάδων επιφανείας (φρεγάτες, ΤΠΚ, κανονιοφόροι, κορβέτες).
Από πριν έχει εξασφαλισθεί και ο ασφαλής απόπλους των από τον λιμένα του Βόλου, καθόσον οι αντιναρκικές μονάδες το Στόλου εκτέλεσαν αντιναρκικές επιχειρήσεις και εκκαθάρισαν την είσοδο του λιμένα από τυχόν εχθρικές νάρκες.
pic24 pic23 pic26

makeleio.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά