Συνέντευξη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην εκπομπή «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ …ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα καλωσορίσουμε στη συχνότητα του Αθήνα 9,84 τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κύριο Νίκο Δένδια. Βεβαίως υποψήφιος βουλευτής στη Β’ εκλογική Περιφέρεια Αττικής. Του ευχόμαστε να εκλεγεί κιόλας.
Κύριε Δένδια, καλό μεσημέρι.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καλό μεσημέρι, καλό μεσημέρι και στους ακροατές σας και ό,τι καλό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχαμε χθες, κύριε Δένδια, τον Πρωθυπουργό νομίζω για πρώτη φορά τόσο συγκεκριμένο σε ό,τι αφορά και φορολογικές ελαφρύνσεις οι οποίες σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα. Αναφέρω, παράδειγμα, τον ΕΝΦΙΑ, τη μείωση κατά 7% όπως είπε, ή για τις επιχειρήσεις ότι θα ξεκινήσει μείωση της φορολόγησής τους στο συντελεστή κατά 3% από το επόμενο έτος.
Αυτό μήπως σημαίνει ότι και η Νέα Δημοκρατία αρχίζει και μπαίνει σε μία λογική παροχών;


Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εύλογο το ερώτημα και σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να το απαντήσω. Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η Νέα Δημοκρατία προβλέπει ότι  η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα είναι της τάξεως του άνω του 3% το 2015.
Πρέπει να σας πω ότι αυτή είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ευρωζώνη. Υπολογίζει, λοιπόν, ότι τα μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα που θα προκύψουν από την διεύρυνση της φορολογικής βάση, από την ανάκαμψη, μπορούν να επιτρέψουν αυτό που είναι πάντα η προγραμματική της θέση, η προγραμματική θέση κάθε φιλελευθέρου κόμματος, η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Αυτό το είχαμε πει, άλλωστε, πάρα πολλές φορές στο παρελθόν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, το ρωτώ γιατί και την περασμένη βδομάδα όταν παρουσιάστηκε το πρόγραμμα το αναπτυξιακό της Νέας Δημοκρατίας, το εθνικό σχέδιο από τον κύριο Σαμαρά, δεν είχαμε ακούσει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ποσοστά μείωσης, φορολογικών ελαφρύνσεων. Είναι κάτι το οποίο ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες. Από χθες έχει γίνει σαφές, για αυτό ακριβώς.
Την ίδια ώρα έχουμε και μία, θα έλεγε κανείς, αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την μεσαία τάξη και αυτό το οποίο εσείς κατηγορείτε το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχει μία κρυφή ατζέντα φορολόγησης της μεσαίας τάξης.
Από την άλλη, βεβαίως, και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια και επί Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά υπερφορολογήθηκε η μεσαία τάξη.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Υπερφορολογήσαμε τη μεσαία τάξη σε σημείο διάλυσής της. Υπερφορολογήσαμε την ακίνητη περιουσία πολλές φορές και νομοτεχνικά όχι επιτυχημένα. Φόρος υπεραξίας, αφήστε τον ΕΝΦΙΑ, ο κατ’ εξοχήν αποτυχημένος φόρος.
Αυτό, όμως,  εμείς έχουμε ομολογήσει, δεν πρόκειται εγώ να σας πω ότι σαν Κυβέρνηση ήμαστε τέλειοι. Είχαμε αστοχίες, είχαμε και άθλους. Αντιμετωπίστηκαν τα δίδυμα ελλείμματα. Αυτό δεν μπορεί να αποκρύπτεται, είναι άθλος ιστορικού μεγέθους.
Αλλά το πρόβλημα ποιο είναι; Ότι εμείς έχουμε ένα δίπολο. Δηλαδή λέμε: λιγότεροι φόροι αλλά και λιγότερο δαπανηρό κράτος. Περιορισμός του κράτους στον στρατηγικό του ρόλο.
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: λιγότεροι φόροι - προσπαθεί να πει τώρα -  αλλά όχι στους πλούσιους και δεν λέει ποιοι είναι οι πλούσιοι. Αλλά δεν λέει και λιγότερο κράτος. Λέει περισσότερο δαπανηρό κράτος. Αυτό με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό απλώς δεν γίνεται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Δένδια, ο κόσμος, κακά τα ψέματα, δίνει  μία δυναμική στο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, σε αυτή την προεκλογική περίοδο, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις…

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν θέλω να σας διακόπτω, αλλά τη δυναμική στο ΣΥΡΙΖΑ την έχει δώσει η οργή εναντίον των φορολογικών μας μέτρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ από μόνος του δεν έχει καμιά δυναμική.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάνω σε αυτό δεν θα διαφωνήσει κανείς, σε αυτό που λέτε. Ένα επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να σας εμπιστευτεί ξανά εσάς ο κόσμος επειδή έχετε αναλάβει κρυφές δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα για την επόμενη μέρα. Και αναφέρεται και στο περίφημο mail Χαρδούβελη για απελευθέρωση απολύσεων, για περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για αύξηση του Φ.Π.Α. 
Τι απάντηση μπορείτε να δώσετε εσείς τώρα σε έναν άνθρωπο, οικογενειάρχη στη Β΄ Αθηνών που ακούει από τη μια την αξιωματική αντιπολίτευση να λέει αυτό και εσείς να λέτε…

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα σας πω τίμια. Εγώ δεν πρόκειται να κρυφτώ προεκλογικά για να μην χρειάζεται να κρύβομαι και μετεκλογικά. Και όταν λέω εγώ δεν εννοώ τον εαυτό μου, εννοώ τη Νέα Δημοκρατία.
Εξηγούμαι, εμείς τη διαπραγμάτευση θα την κλείσουμε. Η χώρα υπέστη 55 δισεκατομμύρια δημοσιονομική προσαρμογή.  Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να κλείσει η διαπραγμάτευση και  η διαπραγμάτευση θα κλείσει. Εγώ δεν συμφωνώ με το 6,5% αύξησης του Φ.Π.Α.  Θα μπορούσα να βρω εναλλακτικούς τρόπους και είμαι απολύτως βέβαιος για αυτό. Αλλά δεν είναι αυτό το οποίο συζητάμε εδώ.
Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι τη διαπραγμάτευση θα την κλείσουμε.  Ό, τι χρειαστεί να γίνει για να κλείσει η διαπραγμάτευση, ένα κόμμα που σέβεται τον εαυτό του απέναντι στην κοινωνία που υπέστη ζημιές 55 δισεκατομμυρίων θα το κάνει.  Αυτός που έχει κρυφή ατζέντα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αντιφατικά πράγματα. Λέει ότι και θα μείνουμε στο ευρώ και δεν θα παίρνουμε τα ευρωπαϊκά χρήματα και δεν θα πληρώνουμε τίποτε και θα προσλάβουμε δημοσίους υπαλλήλους και θα ανακτήσουμε επιχειρήσεις που έχουν αποκρατικοποιηθεί και θα αποκαταστήσουμε τις συντάξεις και θα αποκαταστήσουμε τους κατώτερους μισθούς.
Όλα αυτά απλώς δεν αθροίζονται.  Τι κάνει;  Είναι βαθύτατα ανήθικο αυτό που κάνει. Δίνει ελπίδα στον άρρωστο, σε όλους αυτούς που υπέστησαν μεγάλη ζημιά από την κρίση που καταλαβαίνω ότι είναι έτοιμοι να πιαστούν από την παραμικρή ελπίδα.
Ξέρετε, η πολιτική πρέπει να έχει και έναν παράγοντα ηθικής. Εδώ φοβάμαι ότι τον έχουμε εγκαταλείψει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λέτε και σας ακούω σίγουρο ότι η αξιολόγηση θα κλείσει.  Πάντως πρέπει να θυμηθούμε ότι πριν πάμε στην επίσπευση της προεδρική εκλογής και όλα τα υπόλοιπα που ακολούθησαν, η τρόικα εμφανιζόταν πάρα πολύ σκληρή, υπήρχαν πληροφορίες για 2,5 δις ένα κενό που εντόπιζε, ζητούσε μέτρα πολύ περισσότερα από όσα υπάρχουν και στο περιβόητο mail Χαρδούβελη για το οποίο έχει γίνει τόσος λόγος.
Τι σας κάνει να είστε βέβαιοι ότι την επομένη των εκλογών εάν υπάρχει Κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν θα εξακολουθήσει να έχει τόσο σκληρή στάση και να απαιτεί πάρα πολύ σκληρά μέτρα;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μα δεν χρειάζεται. Θα σας πω, εγώ έχω διαπραγματευτεί με την τρόικα.  Δεν έχω άγνοια του κινδύνου. Αυτός που έχει άγνοια κινδύνου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λέει κάτι ομιχλώδη ότι εμείς θα τους αναγκάσουμε να χορεύουν πεντοζάλη και τέτοιες ανοησίες.
Ανοίγω παρένθεση για να πω,  με κάθε σεβασμό στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι δεν ξέρει ότι ο πεντοζάλης είναι χορός των νικητών. Όποιος λέει ότι εμείς θα τον υποχρεώσουμε να χορεύει πεντοζάλη σημαίνει ότι αυτός θα μας έχει νικήσει. Χρειάζεται και λίγη λαογραφική γνώση πριν χρησιμοποιούμε παραδείγματα. Κλείνω την παρένθεση.
Τώρα, από εκεί και πέρα, εγώ δεν σας λέω κάτι διαφορετικό.  Σας λέω ότι εμείς τη διαπραγμάτευση θα την κλείσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά αν φτάσουμε στις 27 Ιανουαρίου και η τρόικα επιμένει σε κάποια μέτρα τα οποία δεν…

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εμείς θα την κλείναμε τη διαπραγμάτευση. Δεν σας λέω ότι είναι απολύτως ανώδυνο αυτό το θέμα. Δεν έχει έννοια να ταλαιπωρήσω τους ακροατές σας πηγαίνοντας πίσω και εξηγώντας πού στράβωσε το πράγμα και γιατί η τρόικα ζητάει το 6,5% επιπλέον στο Φ.Π.Α. ή το προτείνουμε εμείς για να καλύψουμε κάποιο κενό.
Ανοίγω παρένθεση, και σας λέω ότι θα βρούμε τρόπο για να την κλείσουμε. Κατά τον πλέον ανώδυνο τρόπο για την ελληνική οικονομία. Αυτός που δεν μας εξηγεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν έχουμε κρυφτεί, δεν έχουμε αρνηθεί να πάρουμε τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε όταν χρειάστηκε να κλείσουμε.
 
Λέμε όμως ότι σε αυτή τη φάση για τα δημοσιονομικά,  που η Νέα Δημοκρατία εγγυάται με τον τρόπο που κυβέρνησε,  είναι τέτοια που μέτρα επιβαρυντικά σοβαρά δεν θα χρειαστεί να ληφθούν. Όμως τη διαπραγμάτευση, το ξεκαθαρίζουμε, θα την κλείσουμε.
Αυτός ο οποίος δεν εξηγεί τίποτε είναι η άλλη πλευρά. Και εδώ με συγχωρείτε, αλλά πρέπει να υπάρχει τεράστιο βάρος. Τεράστιο βάρος συζήτησης του τι θα γίνει και πώς θα γίνει. Ούτως ή άλλως η άλλη πλευρά διατυπώνει την πλήρη αντίφαση μεταξύ του πως θα μείνουμε στο ευρώ και πως θα υπηρετήσει έναν ευρύτατο σχέδιο παροχών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, ακούμε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε περίπτωση που είναι πρώτο κόμμα η Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά χωρίς να έχει αυτοδυναμία ενδεχομένως να ζητήσει ψήφο ανοχής από τα υπόλοιπα κόμματα για να κυβερνήσει. Είναι κάτι το οποίο το έχουμε ακούσει από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Εγώ θα ήθελα να μου πείτε εάν η επόμενη μέρα είναι τέτοιο το αποτέλεσμα που επιβάλλει είτε αυτό το σενάριο είτε ένα άλλο σενάριο που έχει να κάνει με την ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα, εσείς ως Νέα Δημοκρατία πώς θα το βλέπατε αυτό;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ είμαι υπέρ της συνεννόησης με οποιονδήποτε, αλλά…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το πρώτο είναι αν θα δίνατε ψήφο ανοχής στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια αν κάνουμε…

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: …εάν η προγραμματική βάση τους είναι αυτό το οποίο αυτοαποκαλούν «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» - ανοίγω παρένθεση για να πω μία ομιχλώδη διατύπωση παροχολογίας που δεν έχει καμία βάση στην πραγματική οικονομία και στην πραγματικότητα -  δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Είναι σαν να συνυπογράφουμε την πλήρη μας γελοιοποίηση.
Από εκεί και πέρα, το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να συνεννοηθεί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, έχει απόλυτο  δικαίωμα να το κάνει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Πάνω σε αυτό μου ήρθε στο μυαλό το γεγονός, και κατηγορείται για αυτό, έχω την αίσθηση, η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Σαμαράς από κάποιους, ότι δεν έχει συναινέσει το να γίνει τουλάχιστον ένα debate ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Εντάξει, η συνεννόηση είναι ένα βήμα επόμενο, αλλά τουλάχιστον ένας διάλογος, να ακούσει ο κόσμος, να πληροφορηθεί.
Μήπως θα έπρεπε, τελικά, να γίνει αυτό, έστω την τελευταία εβδομάδα;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αν με ρωτάτε την γνώμη μου, θα σας απαντήσω ευθέως. Εγώ ήμουν και παραμένω υπέρ ενός debate. Υπό ποίαν έννοια όμως, για να είμαστε και σε αυτό συνεννοημένοι: πρέπει όλες οι πλευρές, αν μη τι άλλο, να σέβονται ο ένας τον άλλον.
Εκεί, λοιπόν, που είχαμε ξεκινήσει, εγώ πέρσι είχα διατυπώσει τη σκέψη μου να το δούμε και να κάνουμε, ακριβώς τη μέρα που διατύπωνα αυτή τη σκέψη, θυμάστε πώς αποκάλεσε ο ραδιοσταθμός όργανο του ΣΥΡΙΖΑ τον Πρωθυπουργό, δεν μπορώ να επαναλάβω τη λέξη δημοσίως, που αρχίζει από ‘μ’;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τη δημοφιλέστερη λέξη που ακούμε.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ναι. Το έχουμε ξαναδεί αυτό ποτέ στην Ελλάδα; Όσα χρόνια πολιτεύομαι, δεν είναι πάρα πολλά, εγώ δεν είμαι και τόσο παλιός, αλλά δεν θυμάμαι ποτέ σε οξύτατες αντιπαραθέσεις κομματικό όργανο να αποκαλεί τον Πρωθυπουργό της χώρας με αυτό τον τρόπο. Ποτέ. Ιστορικά, δεν ξέρω και αν υπάρχει προηγούμενο από το 1821 μέχρι σήμερα.
Γιατί σας το λέω αυτό: Βεβαίως συζήτηση, αλλά συζήτηση. Αν πρόκειται να εκτραπούμε, να βρίζουμε ο ένας τον άλλο, δεν ωφελεί η συζήτηση. Δεν πρόκειται να υπάρξει έτσι και αλλιώς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και, κύριε Δένδια, και κάτι τελευταίο. Επειδή καλή η προεκλογική περίοδος, είστε επικεφαλής της άμυνας της χώρας, πολιτικός προϊστάμενος, θα ήθελα να μας πείτε αν, ακούσατε τον κύριο Τσίπρα όταν είπε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών, γιατί άλλα ακούγαμε τα προηγούμενα χρόνια από το ΣΥΡΙΖΑ.
Και δεύτερον αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, αν είναι, θα λέγαμε, το υψηλό φρόνημα στα επίπεδα που το γνωρίζουμε όλοι.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας κάνουν το καθήκον του. Και παρακάλεσα το ΣΥΡΙΖΑ, και χαίρομαι για αυτό που ελέχθη από τον κύριο Τσίπρα, να αφήσουμε, γιατί υπήρξε μία ανακοίνωση του υπεύθυνου για την άμυνα, του ΣΥΡΙΖΑ, τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την κομματική αντιπαράθεση.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της  χώρας αποτελούνται από σπουδαίους ανθρώπους. Εγώ υπηρετώ μαζί τους αυτούς τους δύο μήνες και ειλικρινά σας λέω είμαι υπερήφανος για αυτούς, όπως ήμουν περήφανος και για τον Έλληνα αστυνομικό πριν. Κάνουν την δουλειά τους, παρά τις περικοπές, παρά τις μειώσεις, με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Μας έκαναν περήφανους, παραδείγματος χάριν στη διάσωση του Norman Atlantic. Μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερες επιχειρήσεις από χώρες πολύ πλουσιότερες από εμάς, παράδειγμα η Ιταλία.
Εγώ πρέπει να σας πω ότι είμαι περήφανος για αυτούς τους ανθρώπους. Και είμαστε σε εξαιρετικό επίπεδο.
Μπορούμε, έχουμε συνταγματική υποχρέωση αλλά και μπορούμε να υπερασπίσουμε την εδαφική ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και κάτι τελευταίο πιο προσωπικό, αν μου επιτρέπετε, κύριε Υπουργέ. Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κάνετε αυτό το βήμα από την Κέρκυρα να είστε υποψήφιος στην Β’ Αθήνας και βεβαίως στον οπαδό της Νέας Δημοκρατίας, στον ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Αθηνών τι λέτε, γιατί να ψηφίσει Νίκο Δένδια;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως εγώ χθες παρακολούθησα μία ομιλία του κυρίου Δένδια στη Γλυφάδα, είδα στο Facebook εκεί κάποια βίντεο, είχε πολύ κόσμο.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Πρέπει να σας πω είχε πάρα πολύ κόσμο, για αυτό ακούτε και τη φωνή μου έτσι. Εμείς είχαμε προγραμματίσει μια αίθουσα με μάξιμουμ 600 άτομα, είχαμε πάνω από τα διπλά, χρειάστηκε να ανοίξουν πόρτες, δεν υπήρχαν μικροφωνικές, τέλος πάντων. Αυτά είναι ευχάριστα προβλήματα. Μου έκλεισε η φωνή όμως.
Εγώ υπήρξα Υπουργός σε τρία Υπουργεία. Η ελληνική κοινωνία και η κοινωνία της Β’ Περιφέρειας της Αθήνας θα κρίνει αν είμαι απαραίτητος στην δημόσια ζωή.
Έχουν τέσσερις σταυρούς που θα μπορούσαν να κρίνουν αν ο τέταρτος σταυρός τους μπορεί να μου δοθεί. Δεν έχω να πω περισσότερα πράγματα για εμένα, νομίζω ότι η πολιτεία μου είναι γνωστή πια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ για τη συνομιλία, κύριε Υπουργέ, καλή επιτυχία στη Β’ εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ θερμά, να είστε καλά.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά