Ποιος είναι ο επόμενος που θα κάτσει στην καρέκλα;

Ένα πολύ ωραίο άρθρο από το armynews.gr του οποίου του άλλαξα τον τιτλο:

Ο “μαύρος” 15αύγουστος για έναν στρατηγό,τρεις ναυάρχους και δυο πτέραρχους

Της κολάσεως στο Πεντάγωνο μέσα στο κατακαλόκαιρο. “Μαύρο” Δεκαπενταύγουστο θα περάσουν ένας στρατηγός τουλάχιστον τρεις ναύαρχοι και δύο ίσως και τρεις πτέραρχοι!
Η πιθανότητα να γίνει ο Α/ΓΕΕΘΑ πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του Νατο -ε ρε μεγαλεία- ανοίγει το δρόμο για την καρέκλα του . Ποιοι τρέχουν να καθήσουν τα ΄χουμε πει. Ο “ναύτης” Αποστολάκης και ο Μανωλάς αρχηγός ΓΕΣ.
Έχουν κι άλλοι αγωνίες όμως και μάλιστα μεγάλες. Ο “στόλαρχος” Λίτσας περιμένει πως και πως δυο χρόνια τώρα να γίνει επιτέλους Α/ΓΕΝ. Το κλίμα στη Σαλαμίνα αλλά και μέσα στο ναυτικό συμβούλιο καλό δεν το λες σε καμία περίπτωση για τον ναύαρχο, αλλά δεν αποφασίζουν αυτοί. Στο Μαξίμου με εισηγήσεις από Συγγρού θα αποφασιστεί ποιος θα γίνει Α/ΓΕΝ .
Αν πάντως γίνει ο Λίτσας Α/ΓΕΝ τότε τη θεση του στη Σαλαμίνα θα πάρει ο σημερινός υπαρχηγός Παστουσέας. Για τον οποίο επίσης δεν είναι ρόδινα τα πράγματα. Στις αρμοδιότητές του ανήκει και το ΜΤΝ το οποίο το πάνε για διάλυση κι ο ναύαρχος “δεν έχει τοποθετηθεί”. Για την ακρίβεια δεν ήταν -τουλάχιστον μέχρι χθες- στην Αθήνα. Αλλά είπαμε δεν αποφασίζουν ούτε οι άλλοι ναύαρχοι,ούτε το προσωπικό.
Στην αεροπορία τώρα πόσο τυχερός ακόμη μπορεί να σταθεί ο Τουρνάς κανείς δεν το ξέρει. Αν καταφέρει να παραμείνει πρέπει να παίξει και λόττο επειγόντως. Το Αβραμοπουλέϊκο πνέει μένεα εναντίον του . Αν λοιπόν κάνει τις κρίσεις ο Αβραμόπουλος πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλας μην το συζητάμε ο Βαίτσης από τη Λάρισα θα κατηφορήσει Πεντάγωνο και ΓΕΑ. Η τύχη για τον Τουρνά θα είναι να μην τις κάνει τις κρίσεις ο Αβραμόπουλος αλλά ο επόμενος. Σ΄ αυτή τη περίπτωση κι αν ο υπουργός είναι “καθαρός δεξιός” μπορεί και να κάνει πάλι …το διπλό! Δύσκολο ως απίθανο αλλά θα έχει μια ζαριά.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά